Nieuwe mobiele app spoort zieken en plagen op

WayBeyond lanceert een nieuwe app om gewasgegevens sneller en eenvoudiger op te vragen. De app moet vooral handig zijn om ter plekke ziekte en plagen op te sporen. Met deze app wil het bedrijf telers digitaal nog verder ondersteunen.

"Er zijn nu relatief gezien nog niet zo veel digitale producten op de markt die telers ondersteunen bij het verzamelen van gegevens. Daarom wordt er nog veel gebruik gemaakt van pen en papier en spreadsheets," zegt Sophie Stanley, hoofd Global Markets.

"Met FarmRoad Mobile lossen we een belangrijk probleem op voor telers: de manier waarop gewasgegevens worden verzameld en de hoeveelheid tijd die daarmee gepaard gaat. Nu teeltmanagers ook nog eens te maken hebben met arbeidstekorten door Covid en andere factoren, is het van optimaal belang om de beschikbare personeelsleden goed in te zetten. Door het verzamelproces van gegevens te vereenvoudigen, biedt de app een handig alternatief voor de traditionelere methodes."

De detectie van ziekten en plagen is een belangrijk onderdeel van FarmRoad Mobile, aangezien een snelle reactie belangrijk is in de teeltomgeving. Directeur Crop Science & Agronomy, dr. Tharindu Weeraratne, stelt dat een snelle reactie van essentieel belang is om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan.

"Ziektes zoals het Tomato brown rugose fruit virus of botrytis kunnen zich ontzettend snel verspreiden en gewassen uitroeien. Hoe sneller je actie kunt ondernemen en de geïnfecteerde planten verwijdert, hoe beter de kansen zijn op minimale financiële verliezen."

"Het is belangrijk dat je foto's kunt delen, vooral als je minder ervaren medewerkers hebt die de vroege stadia van een ziekte nog niet herkennen. Met de app kunnen ze foto's nemen en delen met hun team, om de volgende stappen te bespreken. Alle acties worden vastgelegd op het FarmRoad-platform en hebben een positief effect op de kwaliteit van de opbrengst. Het gezegde 'tijd is geld' is helemaal waar als je kijkt naar ongedierte en ziektes in gewassen."

Voor meer informatie:
WayBeyond 
www.waybeyond.io 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven