"Geen vervuild irrigatiewater in vertical farm is voordeel"

Advanced Container Technologies (ACT) beweert dat het een oplossing heeft om het Amerikaanse voedselprobleem op te lossen, dat, zo meldde Wall Street Journal onlangs, in rep en roer is. Met de huidige hinder in de toeleveringsketen en de regelmatige contaminaties heeft de VS een groot voedselprobleem.

Volgens de Centra voor Ziektebestrijding en -preventie (CDC) zijn bladgroenten en fruit vaak besmet met schadelijke ziekteverwekkers. Wassen verwijdert niet altijd alle ziektekiemen omdat die vaak aan het oppervlak blijven kleven en zich zelfs in de bladeren nestelen. Bekende pathogenen zijn het Norovirus, Salmonella, Listeria, Cyclospora en E.coli. Hoe groot is dit probleem? De CDC zegt dat door voedsel overgedragen ziekteverwekkers naar schatting 48 miljoen ziektegevallen per jaar veroorzaken.

Oplossing
Volgens de online nieuwsbrief Food Safety Tech biedt binnenteelt de uitkomst. "Omdat uitbraken meestal te wijten zijn aan verontreinigd irrigatiewater dat in contact komt met groenten en fruit, biedt binnenteelt een ideale oplossing, omdat je daar niet met irrigatiewater werkt. Door de afgesloten omgeving is er vrijwel geen risico op besmetting via dierlijke uitwerpselen of andere pathogene bronnen", meldt het internetmedium. "Deze normen zijn bijna onmogelijk te bereiken in een traditionele teeltomgeving."

ACT levert vertical farms, die het GrowPods noemt en die vrijwel overal kunnen worden neergezet om een continue aanvoer van schone en voedzame groenten te garanderen. Bovendien kunnen de GrowPods dicht bij de verkooppunten geplaatst worden, waardoor de ecologische voetafdruk kan worden verminderd die wordt veroorzaakt door de duizenden kilometers wegtransport om het voedsel op bestemming te krijgen.

"GrowPods maken tuinbouw mogelijk in een schone en contaminatievrije omgeving", zegt Doug Heldoorn, CEO van ACT. "Het systeem zorgt voor een veilige en schone teelt in een afgesloten, gecontroleerde omgeving met vrijwel geen risico op ziekteverwekkers, terwijl het ook de knelpunten in de toeleveringsketen omzeilt en voedsel brengt waar het het meest nodig is."

Voor meer informatie:
Advanced Container Technologies
www.advancedcontainertechnologies.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven