Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT week 11

Middenprijs aubergine en aardbei ontspringt de dans

Aubergines uitgezonderd zakten de middenprijzen voor kasgroenten in week 11 op de Vlaamse klok. Dat blijkt uit een overzicht van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties. Ook de gemiddelde kiloprijs voor aardbeien stijgt.

Aubergines gingen gemiddeld voor 63 eurocent weg. De volumes stijgen hier snel, meldde LAVA vorige week al. Dat geldt ook voor komkommers. De middenprijs ligt hier gelijk aan week 10. 

In diezelfde LAVA-nieuwsbrief wordt ook melding gemaakt van traag op gang komende courgetteproducties die resulteren in hoge prijzen. In het overzicht van het VBT zijn die prijzen niet opgenomen.

Wel die voor tomaten. Losse tomaten en trostomaten zakten allebei in prijs. Met 2,28 voor losse tomaten en 2,51 voor trostomaten liggen de prijzen nog steeds ruim boven het vijfjarig gemiddelde. 

Bekijk hier alle cijfers voor groenten. 

De middenprijs voor aardbeien stijgt net als bij aubergine wel. Zowel Sonata als alle rassen samen winnen iets op de kiloprijs. Sonata gaat met 9,96 voor net geen 10 euro per kilo weg, alle aardbeien samen leveren een kiloprijs van 9,80 op. 

Bekijk hier alle cijfers voor fruit.