VBT week 11

Middenprijs aubergine en aardbei ontspringt de dans

Aubergines uitgezonderd zakten de middenprijzen voor kasgroenten in week 11 op de Vlaamse klok. Dat blijkt uit een overzicht van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties. Ook de gemiddelde kiloprijs voor aardbeien stijgt.

Aubergines gingen gemiddeld voor 63 eurocent weg. De volumes stijgen hier snel, meldde LAVA vorige week al. Dat geldt ook voor komkommers. De middenprijs ligt hier gelijk aan week 10. 

In diezelfde LAVA-nieuwsbrief wordt ook melding gemaakt van traag op gang komende courgetteproducties die resulteren in hoge prijzen. In het overzicht van het VBT zijn die prijzen niet opgenomen.

Wel die voor tomaten. Losse tomaten en trostomaten zakten allebei in prijs. Met 2,28 voor losse tomaten en 2,51 voor trostomaten liggen de prijzen nog steeds ruim boven het vijfjarig gemiddelde. 

Bekijk hier alle cijfers voor groenten. 

De middenprijs voor aardbeien stijgt net als bij aubergine wel. Zowel Sonata als alle rassen samen winnen iets op de kiloprijs. Sonata gaat met 9,96 voor net geen 10 euro per kilo weg, alle aardbeien samen leveren een kiloprijs van 9,80 op. 

Bekijk hier alle cijfers voor fruit. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven