Kassenbouwer dankt telers voor steun en bouwt nieuw hoofdkantoor

"Dit laat direct zien wat er mogelijk is wanneer telers een lokaal bedrijf steunen" zegt directeur van Apex Greenhouses, Folco Faber in Australië. "Wanneer de winsten van kassenprojecten in Australië blijven, kunnen we lokaal herinvesteren, wat direct ten goede komt aan de telers en de sector als geheel."

Na meer dan 20 jaar op de Australische markt bouwt Apex Greenhouses een nieuwe speciaal gebouwde faciliteit van 2.500 m² om zijn Australische klanten beter te kunnen bedienen.

Het gebouw is volledig ontworpen, geproduceerd en gebouwd met behulp van traditionele kassen- en servicegebouwbouwmethoden.

"Het is niet zo indrukwekkend of duur als sommige van de nieuwere kantoren die je ziet van andere tuinbouwbedrijven in andere delen van de wereld, maar het zal volledig geschikt zijn voor zijn doel. Kosteneffectief, comfortabel en oogstrelend met een mix van de beste kasmaterialen op de markt. Ik denk dat het heel goed zal laten zien wat er nu mogelijk is op het gebied van integratie van kantoorruimten en dienstgebouwen met panelen en glas met een Venlo-daksysteem," zegt Folco.

Daarnaast is er een demonstratiekas van 1.000 m² geïntegreerd in het gebouw. Deze kas is ondersteund door enkele van Apex' langdurige partners waaronder BOAL Systems voor het aluminium, West Nederland voor de panelen en Snelder voor de ventilatie- en schermmechanismen. Er zal gebruik worden gemaakt van een dubbele laag Svensson schermdoeken en van Hinova Ventilation Jets. Planti leverde het dubbel AR gecoate diffuse glas. De faciliteit bevindt zich in het hart van de grootste kassenconcentratie van Australië in Virginia, Zuid-Australië.

Op dit moment moet de interne inrichting van de kas nog worden afgerond. "We zijn in gesprek met verschillende partijen over de beste aanpak voor de inrichting van deze kas, maar we staan open voor voorstellen. We hebben ook belangstelling van verschillende onderzoeksinstituten en zaadbedrijven die betrokken willen zijn. Het belangrijkste is dat deze kas toegankelijk en open zal zijn voor iedereen om te komen bezoeken, om te zien wat er mogelijk is in een hightech kas en om te laten zien wat Apex kan doen om telers te helpen."

Voor meer informatie:
Apex Greenhouses
Folco Faber – Director
folco@apexgreenhouses.com.au
www.apexgreenhouses.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven