Equilibrium investeert in Australië

Australisch Perfection Fresh breidt uit dankzij investering

De Australische teler Perfection Fresh krijgt een investering vanuit een beleggingsconsortium, bestaande uit Equilibrium Capital, Temasek en bestaande aandeelhouders uit de Public Sector Pension Investment Board (PSP Investments). Perfection Fresh zal de bestaande faciliteiten uitbreiden, waaronder een kas van 43 ha voor tomatenteelt en de folietunnels voor zachtfruit van 116 ha. De telers willen groeien in bedekte teelt.

Met de nieuwe investering kan het bedrijf het businessmodel van Perfection Fresh verder uitbouwen, evenals hun marktpositie en de bedrijfscultuur. Het bedrijf wil uitbreiden naar Azië en andere internationale markten. Ook daarin is de groeistrategie over de hele CEA-breedte (Controlled Enviroment Agriculture) terug te zien.

Michael Simonetta, directeur van Perfection Fresh: "Ik ben heel blij met het partnerschap met drie internationaal erkende investeerders. Daarmee kan Perfection Fresh de volgende groeistap zetten. In de afgelopen jaren heeft mijn familie al kunnen profiteren van een positieve samenwerking met de Victor Smorgon Group en James Orloff. We hebben deze samenwerking vier jaar geleden uitgebreid met PSP Investments en nu voegen we daar weer nieuwe partners aan toe."

"Met deze nieuwe partijen vormen zich ook interessante nieuwe mogelijkheden voor alle betrokkenen, waaronder onze klanten, onze licentiepartners voor plantvariëteiten, onze teeltpartners en ons personeel."

Michael Simonetta: "Onze nieuwe partners, samen met PSP Investments, hebben uitgebreide ervaring wereldwijd en relaties in onze markten en in de tuinbouwtechnologieën waarmee we ons bedrijf sneller kunnen uitbreiden in Australië en daarbuiten."

De familie Simonetta, de Victor Smorgon Group en James Orloff blijven aandelen behouden in Perfection Fresh.

Perfection Fresh blijft onder leiding van Michael Simonetta als directeur, samen met het bestaande team van leidinggevenden. Het telen en leveren van producten aan de Australische klanten, door middel van partnerschappen met retailers, blijft de basis van het bedrijf. Het plan is om het bestaande groeitraject lokaal voort te zetten om producten te leveren vanuit heel Australië. Perfection belooft samen te blijven werken met lokale Australische teeltbedrijven en de gemeenschappen waarin ze werken.

Perfection Fresh werd geadviseerd door Goldman Sachs, Mills Oakley en PWC. Het investeringsconsortium werd van advies voorzien door Allens, Clifford Chance, KWM, KPMG en PWC.

Voor meer informatie:
Perfection Fresh
www.perfection.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven