Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zes papierfabrieken gesloten wegens stijgende kosten in Italië

Vorige week dinsdag werd aangekondigd dat de grote Venetiaanse papierproducent Pro-Gest, die zes fabrieken heeft, de productie heeft stopgezet vanwege de gestegen energiekosten. Een crisis dreigt voor de producenten van groente- en fruitverpakkingen.

"Voor onze sector is het een verschrikkelijke klap, de genadeslag na maandenlang lijden", vertelt een manager van een verpakkingsbedrijf.

Foto: Progest

"Sinds 1 maart hebben we een stijging van € 50 per ton gezien. Na 15 maart komt daar nog eens € 100 bovenop. Dat brengt het totaal op
€ 750 per ton gerecycled papier. Vóór de coronacrisis kostte een ton gerecycled papier € 300. Bij verschillende artikelen vertegenwoordigt de grondstof 60% van de productiekosten en de verkoopprijzen liggen altijd onder de kostprijs. De situatie is dramatisch en als er niet snel iets aan gedaan wordt op nationaal niveau, kan dit leiden tot de vernietiging van bedrijven."

De papiergroep Pro-Gest uit Ospedaletto di Istrana (Treviso) heeft omwille van de stijgende gaskosten besloten de productie in alle zes papierfabrieken in Italië stop te zetten. Dat maakte voorzitter Bruno Zago bekend aan nieuwssite OggiTreviso.it.

"We verkopen het papier tegen € 680 per ton, maar de productie ervan kost ons met de huidige gasprijzen € 750. Als de prijzen binnen een paar dagen niet zakken naar een werkbaar niveau, moeten we technische werkloosheid aanvragen voor al onze werknemers", stelt Zago. De Pro-Gest-groep stelt ongeveer 400 mensen te werk in Italië.

Publicatiedatum: