Meer dan 850 kassen in Tianjin, China in gebruik genomen

De groenten- en fruitkassen van de Dehu Crop Planting Cooperative in Shuangjie Town, Beichen District in Tianjin, waren onlangs dagen druk bezet, met meer dan 100 arbeiders die bezig zijn met het planten van watermeloenzaailingen. De coöperatie heeft geïnvesteerd in de bouw van kassen voor het planten van hoogwaardige groenten en fruit om het niveau van de tuinbouwfaciliteiten en de modernisering in de stad verder te verbeteren.

In de Dehu Crop Planting Cooperative, Shuangjie Town, zijn gloednieuwe kassen gebouwd. Op 445 ha werden meer dan 850 groenten- en fruitkassen gebouwd, die allemaal zijn voltooid en geleidelijk in gebruik zijn genomen. De telers zijn druk bezig met het planten van gewassen als watermeloen en meloen.

Dehu Sun, voorzitter van de Dehu Crop Planting Cooperative, zei dat naar verwachting op 4-5 juni meloenen kunnen worden geoogst. De meloenen die in de kas worden geteeld, worden vroeg geoogst, wat anders is dan meloenen die in de vollegrond worden geteeld. Na de oogst ligt de prijs 50% hoger dan die van meloenen die in de vollegrond worden geteeld.

Intussen is de coöperatie, met steun van het Departement van Waterstaat, begonnen met de aanleg van irrigatievoorzieningen in de kassen. Zij installeerden irrigatiebuizen in elke loods en veranderden de traditionele manier van irrigeren. Dit heeft de efficiëntie van het watergebruik en het niveau van de voorzieningen in de kassen  verbeterd.

Dehu Sun zei dat er druppelirrigatiebuizen waren geïnstalleerd, waardoor 60% van het water wordt bespaard in vergelijking met de oude manier in de voorgaande jaren. De leidingen besparen ook arbeid omdat ze door de kas worden geleid. Zodra de kraan wordt opengezet, start de irrigatie direct. 

Bron: Northern Web


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven