Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationaal onderzoek benoemt uitdagingen van grootschalige invoering van duurzame verpakking

Test- en inspectiebedrijf voor verpakkingen, producten en materialen Industrial Physics heeft internationaal onderzoek uitgevoerd onder 225 mondiale verpakkingsprofessionals. Bijna de helft van deze bedrijven (49%) benoemt het voldoen aan de testnormen als een van de grootste uitdagingen waarmee zij te maken hebben bij de bredere invoering van duurzame verpakkingsmaterialen.   

Het onderzoek laat bovendien zien dat bijna driekwart van de onderzochte bedrijven (71%) meldt dat zij de kwaliteits-controleprocessen voor duurzame verpakkingsmaterialen als ‘significant moeilijker’ of ‘enigszins moeilijker’ ervaren. 

69% van de respondenten noemt, met betrekking tot de overgang naar duurzame verpakking, ‘kosten’ als de belangrijkste uitdaging in de toeleveringsketen. Wereldwijde toeleveringsblokkades veroorzaakt door de pandemie hebben de bevoorrading bemoeilijkt, en men kampt nog met de naweeën daarvan. Dit betekent dat er vaak meerdere toeleveranciers nodig zijn in plaats van één betrouwbare leverancier. Dit legt extra druk op de kwaliteitscontroleprocessen en maakt dat testen op de integriteit van verpakkingen noodzakelijker zijn. 

De volledige resultaten worden gepresenteerd in het Sustainable Packaging Research Report (Onderzoeksrapport duurzame verpakking) van Industrial Physics dat zojuist is verschenen (8 maart 2022). 

Publicatiedatum: