Food Freshly ontwikkelt oplossingen die de kwaliteit en de houdbaarheid van gesneden fruit moeten verbeteren. De bruine verkleuring (oxidatie) van vers gesneden groenten en fruit wordt specifiek tegengegaan door middel van de poedervormige oplossingen. In de afgelopen maanden heeft de onderneming 'een bijzonder groot aantal aanvragen voor vers gesneden salades geconstateerd.'
Voorkomen van kwaliteitsverlies en klachten
"De nadruk ligt op ijsbergsla en Romaine sla, die voor veel versverwerkende bedrijven een uitdaging vormen wat betreft het vers houden", legt Benjamin Singh, hoofd technische verkoop bij Food freshly, uit. "Bij deze variĆ«teiten manifesteert de oxidatie zich door een lelijke roze verkleuring. Verse salades worden daarom vaak verpakt onder een beschermende atmosfeer of vacuĆ¼m om oxidatie te voorkomen. Bij sommige rassen lukt dat echter niet altijd, en veel bedrijven willen extra bescherming om kwaliteitsverlies en klachten te voorkomen. Food Freshly biedt deze zekerheid ook zonder beschermende atmosfeer."
Een korte onderdompeling in de Food-verse oplossing gaat de verkleuring van versgesneden sla tot 8 dagen tegen. Salade-verwerkers hebben hiervoor geen speciale verpakking nodig. De oplossingen zijn neutraal van smaak en vele malen doeltreffender dan eenvoudige fruitzuren.
Benjamin Singh (midden) en zijn collega's tijdens Fruit Logistica 2020
Antioxidanten voor groenten en fruit
Food Freshly maakt volledig komaf met bewaarmiddelen en problematische allergenen zoals sulfiet (SO2). Bovendien zijn vele oplossingen goedgekeurd voor gebruik in de biologische sector. Naast salades zullen ook antioxidanten voor gesneden appels, avocado's, wortelgroenten en vele andere soorten worden aangeboden.
Food Freshly is op Fruit Logistica te vinden in hal 21, stand F-04.
Voor meer informatie:
Benjamin Singh
Food Freshly AFC GmbH
+49 521 96 8787 15
benjamin.singh@food-freshly.eu
www.food-freshly.eu