Hulpgoederen uit tuinbouwactie gingen vanochtend de grens over in Oekraïne

Tholen - Vanochtend kwam een transport met door kassenbouwer Kubo in samenwerking met tal van (tuinbouw)bedrijven ingezamelde hulpgoederen aan bij de grens met Oekraïne. Sinds halverwege vorige week is men in Monster aan de slag gegaan, na een appje van een collega die in Oekraïne woont. Via hem, en zijn Oekraïense vrouw, is contact gelegd met de burgemeester in West-Oekraïne zodat de hulpgoederen rechtstreeks naar overvolle ziekenhuizen gaan.


Vanochtend aan de grens

"Het is niet normaal wat we met hulp van velen allemaal al hebben ingezameld", zegt een enthousiaste Nathalie van den Ende van Kubo vanochtend. Normaal is zij verantwoordelijk voor marketing en communicatie, maar de afgelopen dagen sleept ze met dozen vol hulpgoederen.

Vanuit het logistiek centrum van de kassenbouwer geeft ze al lopend een update. "We zijn afgelopen woensdag begonnen en hebben twee inzamelingsavonden gehouden. Donderdagavond zaten we al op 50 kuub dozen vol met kleding, warme dekens, babymelk, medicijnen en ga zo maar door."


Onder meer deze dozen kwamen vanochtend de grens over in Oekraïne

Naast bedrijven uit de buurt, waaronder diverse tuinbouwbedrijven en onderaannemers uit de techniekwereld, werd ook het via-via-netwerk aangesproken via Kubo-collega's. "Mensen kwamen echt van ver dingen brengen, die ze soms massaal bij de lokale drogisterij hadden gekocht. Vanochtend komt Verkade Klimaat met een levering en van Steenks zijn de spullen al bij de grens aangekomen."


Dit kwam vanochtend allemaal binnen bij Kubo

Het eerste transport van Kubo stond vanochtend aan de grens tussen Roemenië en Oekraïne. Daarna was het wachten op de sitemanager van Kubo die in Oekraïne woont en normaal projecten in onder meer China begeleidt. Hij moest over de grens rijden om de hulpgoederen over te laden. "Voor onze chauffeurs is het lastig over de grens te komen. Dit werkt beter. Via de burgemeester daar hebben we wel alle papieren voor een hulpkonvooi."


De vrachtwagen inladen voor transport

Vanochtend wachtte Nathalie nog op een appje van de collega ter plaatse. Als hij aangeeft dat de actie is geslaagd en de goederen aan zijn gekomen bij het ziekenhuis, dan is de 'proefroute' geslaagd en kan er vaker gereden gaan worden. "Wij zijn nu alweer nieuwe materialen aan het verzamelen. Binnenkort kan er weer een vrachtwagen vertrekken. Mensen en bedrijven mogen dus spullen blijven brengen. Wij hebben ruimte genoeg voor opslag. Het is mooi om te zien hoe iedereen in actie komt. Daar willen wij iedereen nu alvast voor bedanken!"


Mensen rijden af en aan, zo vertelde Nathalie vanochtend.

Voor meer informatie:
Nathalie van den Ende
Kubo
+31 621 293 168
nvandenende@kubo.nl 
www.kubogroup.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven