UCS werkt samen met biotech-bedrijf aan productie van proteïnen

"Deze samenwerking is een eerste stap om de sector naar nieuwe hoogten te brengen. We zien dat indoor farming zich nu doorontwikkeld van een oplossing die oorspronkelijk alleen werd gebruikt om voedsel te telen naar een oplossing om nieuwe soorten voedsel te produceren, doordat ze ook het eindproduct gaan leveren," zegt Maarten Vandecruys, oprichter en CTO van Urban Crop Solutions (UCS).

UCS is een Belgisch agtech-bedrijf in vertical farming dat hun onderzoek en technologie ter beschikking heeft gesteld aan Tiamat Sciences Corp, een biotech-bedrijf dat diervrije proteïnen produceert door biotechnologie, vertical farming en rekenkundige ontwerpen te combineren.

Tiamat Sciences teelt met behulp van planten biomoleculen voor meerdere sectoren, ter vervanging van de traditionele bioreactoren, waaronder de cellulaire landbouw, gekweekt vlees, regeneratieve medicijnen en vaccins.


Maarten Vandecruys 

Volgende stap voor vertical farming
"Deze samenwerking heeft ons duidelijk gemaakt hoe het hele proces van concept tot eindtoepassing eruitziet en waar wij van toegevoegde waarde zijn. We hebben met Tiamat samengewerkt om hun idee naar het volgende niveau te brengen. Nu wil ik graag met andere partijen in contact komen, zodat we hiermee verder kunnen en hun processen kunnen optimaliseren."

Maarten legt uit dat de sector niet langer alleen voedsel produceert, maar ook ingrediënten levert aan de voedselverwerkingssector en de farmaceuticabedrijven.

Volgens hem zijn er voor de nieuwe types producten homogene, fytosanitaire en gecontroleerde voorwaarden nodig voor de planten. Urban Crop Solutions kan de technologische voordelen en verbeteringen van de laatste jaren inzetten om alle parameters die van invloed zijn op de groei van de plant volledig in te stellen, te beheren en aan te passen. "De belangrijke sleutel tot succes op deze nieuwe marktsegmenten ligt in het microbeheer van het hele proces."

Oscar Navarrete 

Van mogelijkheden tot openingen in de markt
"We zijn altijd overtuigd geweest van de mogelijkheden van indoor farming en van de revolutionaire toepassingen daarbinnen. Maar door samen te werken met visionaire bedrijven zoals Tiamat hoeven we niet langer alleen te spreken over mogelijkheden qua gebruik, maar worden die mogelijkheden nu omgezet in de praktijk," legt dr. Oscar Navarrete uit, chief plant scientist van UCS.

"Er is meer interesse uit deze sectoren en we zien dat onze oplossingen worden geïntegreerd in commerciële processen, voor R&D en voor de ontwikkeling van nieuwe producten," voegt hij eraan toe.

Levering van belangrijke proteïnen
Het biotech-bedrijf, dat vrouwelijke eigenaren heeft, heeft snel zijn meerwaarde bewezen. Na het succes van de eerste onderzoeksrondes in het onderzoekscentrum van UCS in België is het bedrijf nu in het biotech-centrum van North Carolina gevestigd. Ze vervolgen daar hun onderzoeken met technologie en modules van UCS.

Door de bioreactoren te vervangen door planten en door fermentatietechnologieën te gebruiken, kan Tiamat belangrijke proteïnen leveren tegen een fractie van de huidige marktwaarde. Dit is baanbrekend, vooral voor de productie van cellulair vlees in een tijd waarin er steeds meer aandacht is voor maatschappelijke gevolgen en invloed op het milieu.

"Het is altijd ons doel geweest om biologische en ethische grondstoffen te leveren aan biotechnologiebedrijven, openbare onderzoekslaboratoria en farmaceutische bedrijven. We zien dat de markt nu echt klaar is voor ons product. We hebben een vliegende start gehad door het succes van de onderzoeksrondes en de uitbreiding in de VS. De samenwerking met UCS is van groot belang geweest voor ons succes," zegt France Emmanuelle-Adil, oprichter en directeur van Tiamat.

Voor meer informatie:
Urban Crop Solutions
info@urbancropsolutions.com
urbancropsolutions.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven