Canadese teler breidt aardbeienkas met ruim 10 hectare uit

The Star Group, een Canadese teler en importeur van een breed scala aan verse producten, heeft het aardbeienareaal uitgebreid in een ultramoderne kas in Delta, in de provincie Brits-Columbia. De eerst oogst vindt in maart plaats.

Extra teeltcapaciteit in de ultramoderne kas van Star Group in het Canadese Delta

Colin Chapdelaine

In de kas in Brits-Columbia werd in 2019 begonnen met enkele testgewassen. In 2020 en 2021 werden er commerciële volumes geteeld, zij het nog op kleine schaal. Nu heeft het bedrijf opgeschaald om aan de verhoogde vraag van de consument naar verse aardbeien te voldoen. Daartoe zijn ongeveer 10 hectare toegevoegd aan het bestaande areaal.

"Onze vroege gewassen hebben ons werkelijk prachtige aardbeien opgeleverd", zegt Colin Chapdelaine, verantwoordelijke voor de afdeling Zachtfruit van The Star Group. "Ze zijn felrood, zoet en sappig met een vleugje zuurheid om de zoetheid in evenwicht te houden. Dit zouden zomaar eens de beste aardbeien kunnen zijn die veel Canadezen in lange tijd hebben geproefd. Precies zoals men ze zich herinnert, vers uit de tuin van oma."

De levering van de aardbeien begint volgende maand.

De eerste partijen komen in maart op de markt. Consumenten vinden de aardbeien onder het Just Picked-label in supermarkten in heel Canada en de Verenigde Staten.

Voor meer informatie:
Carey Tufts
The Star Group
marketing@starproduce.com 
starproduce.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven