Coop Denemarken en Infarm kondigen landelijke uitbreiding aan

De verse en lokaal geteelde kruiden van Infarm gaan verder dan Kopenhagen en zullen vanaf de zomer van 2022 in alle winkels van Coop in Denemarken worden verkocht als gevolg van een uitbreidingsovereenkomst.

Infarm en Coop Danmark, een van de grootste retailers van consumentenproducten in Denemarken, hebben een nieuwe overeenkomst aangekondigd over een landelijke uitrol in alle Coop-winkelketens.


Een InFarm teeltcentrum

1000 winkels
"We zijn erg blij met onze succesvolle samenwerking met Coop Danmark, die in 2019 van start ging in Irma-winkels in Kopenhagen, en om die voort te zetten en uit te breiden. Nu is het tijd voor de volgende stap. We kijken ernaar uit om Infarm te zien groeien met Coop en onze lokaal geteelde, verse kruiden en salades naar in totaal 1.000 winkels van alle vijf Coop-merken in heel Denemarken te brengen," zegt Daniel Kats van Infarm.

"In een wereld waar de bevolkingsaantallen stijgen en er steeds meer voedsel nodig is, is het spannend om te zien wat er bereikt kan worden met deze nieuwe manieren van telen," zegt Thomas Møller-Larsen van Coop.

Hij voegt eraan toe: "Bij Irma hebben we nu een paar jaar ervaring met Infarm en we zijn nu klaar om te onderzoeken hoe het concept kan worden uitgebreid naar andere delen van het land buiten Kopenhagen."

Een brede productselectie
Vanaf de zomer van 2022 kunnen Deense klanten kiezen uit een brede selectie kruiden van Infarm, zoals rozemarijn, tijm, koriander of salie. Er zullen ook nieuwe soorten worden geïntroduceerd, zoals dragon en kervel. De nieuwe potten van Infarm zullen voor het eerst hun opwachting maken op de Deense markt.

Naast de Irma-winkels in Kopenhagen, waar de producten van Infarm sinds 2019 verkrijgbaar zijn, zullen alle vijf ketens die eigendom zijn van Coop, Kvickly, Fakta/Coop365, SuperBrugsen en Dagli'Brugsen, vanaf de zomer van 2022 de duurzaam geteelde producten van Infarm aanbieden.

Het partnerschap met Coop zal 1.000 winkels in heel Denemarken en de belangrijkste steden van Denemarken, Kopenhagen, Ålborg, Århus en Odense, toevoegen aan het netwerk van Infarm. De producten van Infarm zullen worden geteeld in instore farming units, die slechts 2m² grondoppervlak nodig hebben, of zullen rechtstreeks aan de supermarkten worden geleverd vanuit Infarm's Growing Center in Greve, nabij Kopenhagen.

Voor meer informatie:
Infarm
press@infarm.com
www.infarm.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven