Johannes Adams uit Düsseldorf:

"De teelt zal dit jaar met circa 1.000 m2 worden uitgebreid"

Wat de teelt en de afzet van rozemarijn betreft, is er op het bedrijf van Johannes Adams uit Düsseldorf sprake van een jaarlijkse stijging. De belangstelling voor allerlei kruidensoorten lijkt steeds meer toe te nemen, zoals de directeur van het gelijknamige teeltbedrijf meedeelt. Rozemarijn wordt speciaal op Adams' bedrijf vermeerderd en geplant.

"Tot nu toe hebben we elk jaar ons terrein kunnen uitbreiden en extra kassen kunnen huren. De teelt in onze kassen zal dit jaar met ongeveer 1.000 m2 worden uitgebreid. In de afgelopen jaren hebben we onze verkoop van producten zoals dille en rozemarijn in het bijzonder kunnen opvoeren."

Adams behoort tot de vierde generatie van bedrijfsleiders van het familiebedrijf, dat al sinds 1925 bestaat en zich toelegt op de teelt en verkoop van een grote verscheidenheid aan kruiden. De best verkochte producten zijn munt, koriander, rozemarijn, tijm, bieslook en peterselie.

100 kg basilicum per week
"We ontvangen twee tot drie leveringen basilicum per week, de helft uit Israël en de helft uit Kenia. In de winter bevoorraden wij 2-3 retailers en restaurants en kunnen wij momenteel tot 100 kg per week verkopen. In de zomer kunnen we meerdere pallets per week verkopen met onze eigen producten," zegt Adams.

Hij kan niet precies zeggen naar welke producten momenteel bijzonder veel vraag is. "Soms doet het ene product het beter, soms het andere. Het is hetzelfde met de kwaliteit van de kruiden, want die schommelt door het weer. Gemiddeld is de kwaliteit en het volume echter stabiel," aldus Adams. Hij betrekt de kruiden onder meer uit Spanje, Frankrijk, Italië, Marokko, Kenia en Israël. Op dit moment concentreert Adams zich echter op regionale marketing. "In de zomer kunnen we dankzij de grotere hoeveelheden weer leveren aan klanten in Beieren of Berlijn, in Nederland of Frankrijk. We staan altijd open voor nieuwe klanten." 

Prijsverhogingen
De gestegen kosten en de stijgende prijzen voor verpakkingen leidden in het afgelopen jaar tot prijsverhogingen van 100-300%. "Wij zijn erin geslaagd de prijzen aan te passen tot een voor onze klanten aanvaardbaar niveau, maar aan deze prijsverhogingen moet nu langzamerhand wel een einde komen. Ik denk daarbij niet in de laatste plaats aan de eindafnemers, die soms driemaal de werkelijke prijs moeten betalen. Dit kan zo niet langer," aldus Adams.

Voeg daarbij de extra kosten van arbeid op het veld en de kosten van diesel voor apparatuur, en Adams heeft zijn prijzen al met 10-15% moeten verhogen. "We hebben de prijzen in sommige gevallen met wel 20-30% moeten verhogen," zegt Adams. "De klanten accepteren dat ook nog, als je maar kwaliteitsgoederen kan leveren."

Voor meer informatie:
Johannes Adams
Kräutergarten Johannes Adams
Bonifatiusstraße 67
40547 Düsseldorf, Duitsland
Tel: +49 211 59 23 08
info@adams-kraeuter.de 
adams-kraeuter.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven