Nieuw zakje minikomkommer breidt categorie snackgroenten uit

"Als het kwaliteit, goed en snel is, dan is het een succes." Dat zegt Jeff Richardson van het in Leamington (Canada) gevestigde Great Lakes Greenhouses over het groeiende segment minigroenten met een snackfactor. En om dat segment aan te boren, biedt Great Lake Greenhouses nu een hersluitbare zak van bijna 500 gr voor minikomkommers aan om die categorie verder uit te bouwen.

"We hebben af en toe minikomkommers gehad. Maar de laatste paar jaar blijft die categorie groeien, dus hebben we ons areaal uitgebreid," zegt Richardson. "Dit jaar hebben we 5 ha. Dat is het grootste areaal dat we tot nu toe hebben gehad. We hebben 47 ha in totaal en 5 zijn toegewezen aan minikomkommers." Hij merkt op dat minikomkommers als categorie een groei van 32% hebben doorgemaakt. "Het blijft maar groeien."

Trays, zakken en meer
Dit product is een aanvulling op de andere producten die de teler in zijn kas heeft, waaronder zijn groeiende biologische programma zoete gekleurde paprika's, trostomaten en mini-aubergines, komkommers en minikomkommers. "Er is veel vraag naar komkommers in zakken, ze zijn hersluitbaar en dat werkt efficiënt voor de consument. Dat is de drijvende kracht," zegt Richardson.

Naast de groei in Leamington, een belangrijk glastuinbouwgebied in Noord-Amerika, merkt Richardson op dat ook de VS het areaal kleine snackgroenten heeft uitgebreid, net als Mexico.

Ondertussen staan de prijzen onder druk door de hogere teeltkosten die telers als Great Lakes zien, zoals veel bronnen in Noord-Amerika melden. "Alle kosten gaan omhoog," zegt hij. "Sinds Covid toesloeg hebben we de stijgingen geabsorbeerd, maar we kunnen niet nog meer van die stijgingen opvangen, omdat het dan niet meer rendabel zou zijn om te telen. Om een lading producten te leveren, kost het ons deze week maar liefst 115% meer aan vrachtkosten dan een maand geleden, vanwege het tekort aan vrachtwagens. Telers kunnen dat niet altijd opvangen, om nog maar te zwijgen van alle andere bedrijfskosten die omhoog gaan."

Voor meer informatie:
Jeff Richardson
Great Lakes Greenhouses Inc.
+1 (519) 419 4937
Jeff@greatlakesg.com 
greatlakesg.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven