"Tomatenextract beschermt huid tegen oxidatieve stress"

Het Lycomato-tomatenextract van Lycored beschermt de huid wellicht tegen oxidatieve stress, volgens een onlangs gepubliceerd onderzoek in Antioxidants.

Onderzoekers in Israël hebben menselijke huidfibroblasten blootgesteld aan oxidatieve stress, wat leidde tot de dood van cellen en een verminderde afscheiding van pro-collageen. Door een behandeling vooraf met Lycomato werden de negatieve effecten van de oxidatieve stress ongedaan gemaakt, voor een deel door de toename van MMP-1-afscheiding met ongeveer 50% te verlagen (een enzym dat verantwoordelijk is voor collageenschade). Lycomato herstelde de afscheiding van pro-collageen volledig.

De onderzoekers hebben ook het effect van een behandeling vooraf met een rozemarijnextract onderzocht en ontdekt dat dit ook leidde tot een verminderde afscheiding van MMP-1 en een verhoogde afscheiding van pro-collageen. De belangrijkste ontdekking: de effecten van Lycomato en het rozemarijnextract werden versterkt toen ze werden gecombineerd.

Dr. Karin Hermoni, hoofd van Science & Product van Lycored, zegt: "We weten al lang dat er veel links zijn tussen de onderdelen van ons dieet en de gezondheid van onze huid. Uit dit onderzoek komt interessant nieuw bewijs naar voren dat de carotenoïden en andere fytonutriënten in Lycomato een aanzienlijke bescherming bieden tegen schade door oxidatieve stress. Het is daarom de perfecte partner voor collageen in supplementen voor de huidgezondheid en specifiek voor antiverouderingsproducten."

Lees het volledige artikel op www.wholefoodsmagazine.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven