Canadese veehouderij vindt nieuwe niche in vertical farming

"Op onze bizon- en rundvleeshouderij hadden we een hal die we altijd al wilden ombouwen voor vertical farming. Toen we zagen wat Jack Ng met Sky Greens in Singapore had gebouwd zijn we daar naartoe gegaan en hebben we die technologie meegenomen en onze hal omgebouwd tot een vertical farm," zegt Bob Strawman van Strawman Farms.

Strawman Farms heeft niet alleen zijn eigen indoor farm in de omgebouwde hal, maar heeft ook de distributierechten van Sky Greens voor Noord-Amerika verworven. De verticale teelttechnologie van Sky Greens bestaat uit teelttorens van verschillende afmetingen, waardoor de teler over flexibiliteit beschikt bij de keuze van zijn systeem. De teelttorens van Sky Greens zijn dubbelzijdig met gestapelde rekken aan weerszijden van een A-frame basis en roteren om ervoor te zorgen dat het licht het bladerdak van de plant gelijkmatig bereikt. Het hoogste model is 9 m hoog en heeft 38 rekken met elk 8 trays. In elke tray kunnen 3-6 planten worden geteeld. Dit brengt de totale teeltcapaciteit per toren van 9 m op 912-1824 planten.

"Wanneer je iets in een kas teelt, dicteert het aantal planten je inkomen en de typische plantdichtheid is 5 planten/m2. Met een 9 meter hoge toren krijg je 219 planten/m2," legt Bob uit.

Sky Greens Canada
Strawman Farms biedt ook de Sky Greens teelttorens van 3 meter en 6 meter aan, die respectievelijk ongeveer 800 en 1.200 planten kunnen huisvesten. Op maat gemaakte systemen zijn ook een optie om in verschillende faciliteiten te passen. In alle gevallen heeft de teler slechts een enkelfasige elektrische voeding nodig van 40 wattuur/toren. Samen bieden Strawman Farms en Sky Greens een zeer klantgerichte benadering die gericht is op het leveren van zowel verticale teelttechnologie als ondersteuning aan telers.

"Ons bedrijf is onze testfaciliteit, waar we de standaard operationele procedures uitdokteren. We bieden totale ondersteuning aan onze klanten door ons en het Sky Greens-team in Singapore," zegt Bob.

Sky Greens’ MicroFarm model
Naast zijn verticale teeltsystemen heeft Sky Greens zijn MicroFarm-franchisemodel ontwikkeld dat zijn gepatenteerde verticale teeltsysteem, modulaire containerfarms, aquacultuur en lokale producten combineert om een voedselhub te creëren.

Door het toevoegen van aangrenzende faciliteiten, zoals eetgelegenheden, bedrijfsruimte en hotelovernachtingen, voorziet het MicroFarm-model in een veerkrachtige faciliteit die de nadruk legt op lokale voeding en lokale bedrijvigheid. Sky Greens ontwikkelt verschillende hub-modellen gericht op het creëren van zelfvoorzienende voedselsystemen die consumenten voorzien van een verscheidenheid aan lokaal geteelde voedingsmiddelen.

Terwijl ze zich voorlopig richten op de teelttorens, staan Bob, zijn vrouw Lori, zijn zonen Stephan, Dylan en Liam samen met een enthousiast team te popelen om de technologie van Sky Greens naar Noord-Amerika te brengen en de sector te zien blijven groeien.

Voor meer informatie:
Bob Strawman, oprichter 
Strawman Farms Inc.
bob@strawmanfarm.com
skygreenscanada.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven