Luchtondersteunde spuittechniek voor betere plaagbestrijding

Dankzij een recente ontwikkeling wordt de AS 1200-nevelblazer van Birchmeier Sprühtechnik nu aangedreven door twee CAS (Cordless Alliance System) accupacks van 18 volt die naast elkaar zijn bevestigd. Dit betekent dat alle batterijgevoede apparaten van de fabrikant nu zijn uitgerust met het CAS-accupacksysteem.

De accu-aangedreven nevelblazer is ontworpen als hulpstuk voor een sproeier uit de "Accu-Power"-reeks van Birchmeier. De fabrikant heeft de sproeiblazer nu opgewaardeerd naar 36 volt door twee CAS-accupacks van 18 volt te koppelen.

De krachtige LiHD-batterijen, de spanningstoename en de extreme energie-efficiëntie verhogen de gebruiksduur van de batterij-aangedreven nevelblazer met ongeveer 50%. Bovendien kan het hoogste blaasniveau (het turboniveau), dat voorheen beperkt was tot 30 seconden, nu permanent worden gebruikt. Zo kunnen grote spuitafstanden worden bereikt gedurende de gehele tijd dat het apparaat wordt gebruikt.

Voor het bevestigen van de accupacks heeft de Zwitserse fabrikant een 2-in-1 oplossing ontwikkeld: de unit met de twee accupacks kan aan de rugsproeier worden bevestigd of als heupgordel worden gedragen, bijvoorbeeld bij het gebruik van kruiwagensproeiers.

Gebruikers profiteren ook van de compatibiliteit van de batterijpacks en de opladers met de meer dan 280 apparaten van de 26 fabrikanten in het CAS-netwerk. De aanschafkosten van gebruikers worden dus aanzienlijk verlaagd dankzij het feit dat de batterijpacks kunnen worden gebruikt in een groot aantal verschillende apparaten. Het CAS-systeem is met zijn prestatiekenmerken zoals een korte oplaadtijd, indrukwekkende capaciteit, betrouwbaarheid en levensduur geschikt voor veeleisende toepassingen.

Gecontroleerde luchtstroom verhoogt nauwkeurigheid
De AS 1200 optimaliseert de toepassing van gewasbeschermings- en plantversterkende middelen, of gebruikers nu een specifiek gebied willen bespuiten met uiterste nauwkeurigheid of dicht gebladerte, heggen of vlakke gebieden willen bedekken. Door de keuze uit verschillende spuitdoppen en meerdere drukopties kunnen gebruikers de juiste aanpassingen maken voor de betreffende toepassing. Een laag blaasniveau zorgt voor een lichte luchtstroom die bladeren van dichtbij kan verplaatsen, zodat de druppeltjes perfect op het gebladerte landen en zowel de boven- als de onderkant van elk blad zachtjes bevochtigen. Het blaasvermogen kan worden verhoogd tot orkaanniveau, de druk kan worden aangepast en het type dop kan eventueel worden gewijzigd voor hogere toepassingen tot 13 meter.

Dit nieuwe proces stelt telers in staat dieper door te dringen in de plantstructuur en dus de doeltreffendheid te verhogen. Er wordt ook bespaard op vloeistof omdat er meer van op de plant terechtkomt, het beter wordt verdeeld en er minder verloren gaat bij het spuiten. Het voorkomt bijna alle ongewenste sproeiverwaaiing.

Voor meer informatie:
Birchmeier Sprühtechnik AG
Im Stetterfeld 1
5608 Stetten (Zwitserland)
Tel: +49 (0)151 61 53 78 97
www.birchmeier.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven