"Minder bederf, maar stevigheid paprika's blijft beter behouden met coating"

Galilee Export en Save Foods, een agrifood-techbedrijf dat gespecialiseerd is in ecologische gewasbescherming, werken samen aan het toepassen van de milieuvriendelijke post harvest-behandelingen van Save Foods voor de paprika's van Galilee. Hiermee kan de houdbaarheid van de paprika's worden verlengd en treedt er minder bederf op. De exporteur is van plan om deze behandeling in de toekomst ook toe te passen voor haar avocado's en andere fruitcategorieën. 

Dror Eigerman, de CEO van Galilee Export, legt uit dat het bedrijf er 'alles aan doet om het milieu, mensen en hun rechten te beschermen.' "We streven naar het bieden van een eerlijke en veilige werkomgeving en werken zo duurzaam mogelijk. We hebben oog voor telers, klanten en markttrends. We zijn trots op de langdurige samenwerkingen die we hebben opgebouwd. We zijn daarnaast altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor de toepassing van agrotech-oplossingen. Eén daarvan is het vervangen van chemische post harvest-behandelingen door nieuwe milieuvriendelijke en natuurlijke producten."

Foto: Galilee Expors

Save Food biedt Galilee Export exact deze mogelijkheid en de exporteur is trots om als eerste bedrijf in Israël de Save Foods-behandeling toe te passen voor haar paprika's. De komende weken zal de behandeling naar andere productcategorieën worden uitgebreid. "Nadat we de Save Foods-behandeling enkele maanden lang hebben geëvalueerd zijn mijn team en ik overtuigd van de voordelen die deze oplossingen te bieden heeft. Er treedt niet alleen minder bederf op, maar ook de stevigheid van de paprika's blijft beter behouden" vervolgt Eigerman. "De samenwerking met Save Foods zal schoner en beter fruit opleveren en voedselverspilling terugdringen. Naar onze mening is dit een win-winsituatie voor alle betrokken partijen."

Avocado's
Eigerman kijkt ernaar uit om de Save Foods-behandeling ook voor avocado's toe te passen. Het bedrijf is hiervoor al met een proef gestart. "De voorbije drie weken werden al onze paprika's behandeld. We voeren nu testen uit op avocado's, waarbij een deel van onze avocado's werd behandeld. We doen momenteel de laatste aanpassingen. We verwachten deze over vijf weken af te ronden, waarna al onze klanten speciaal behandelde avocado's zullen ontvangen."

Hogere kostprijs
"Uiteraard brengt het behandelen van paprika's extra kosten met zich mee, maar de stijging is niet dramatisch en werd al doorberekend in onze verpakkings- en verwerkingskosten. De prijzen voor consumenten veranderen dus niet, omdat wij deze kosten als bedrijf op ons nemen," legt Eigerman uit. "We zien echt potentie voor deze behandeling voor al onze producten. We zullen dit testen zodra de seizoenen van de diverse producten aanbreken. Zo gaat ons mangoseizoen pas in juli van start. Voor deze tijd kunnen we geen testen uitvoeren. We verwachten echter dat de behandeling voor het grootste deel van ons productassortiment geschikt zal zijn."

Voor meer informatie: 
Dror Eigerman
Galilee Export
Tel: +972 3 653 9012
dror@galil-export.com
www.galilee-export.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven