Februari lijkt stokende teler goed gezind

De kans op zacht weer met bovengemiddelde temperaturen is dit jaar groot in februari. Dat voorspelt Weeronline. Na een zachte start met 10 graden kan de temperatuur richting normale waarden dalen van 6-8 graden. Toch is de kans groot dat het door een zuidenwind opnieuw warmer wordt dan normaal. Later in de maand kan het veel makkelijker meer dan 10 graden worden. De totale hoeveelheid neerslag lijkt niet sterk af te wijken van normaal, dus is 50-60 mm heel reƫel.

Het zachtere weer zou goed nieuws zijn voor de glastuinbouwsector, want dan hoeft er minder gestookt te worden.


Winterse plaatjes hoeven we in februari waarschijnlijk niet te verwachten.

De zachtere afsluiter van februari hebben we te danken aan een grotere kans op een zuidelijke wind. Deze wordt niet veroorzaakt door een flinke depressie, waarbij we ook veel wind en regen kunnen verwachten, maar juist wat hogere druk een stuk ten zuiden van Nederland.

Kleine kans op winterse kou of bijzondere warmte
Voor een winters weekje is de drukverdeling geheel verkeerd. Daarvoor moet de stroming juist noordoostelijk zijn. Maar ook de kans op hele hoge temperaturen met aan het eind van de maand 15-20 graden lijkt niet zo groot. Daarvoor hebben we namelijk een diepe zuidelijke stroming nodig vanuit Spanje en het noorden van Afrika en die lijkt vooralsnog ook niet te komen.

Bron: Weeronline


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven