Nieuw laboratorium voor AGQ Labs in Almería

Het nieuwe laboratorium van AGQ Labs in Palomares (Almería) zal vanaf 31 januari volledig operationeel zijn. De Andalusische multinational heeft ook laboratoria in Sevilla en Madrid die analytische diensten en advies aanbieden op het gebied van landbouw, voedselproductie en -distributie, mijnbouw, farmaceutica en milieucontrole ten behoeve van meerdere sectoren en instellingen.

Dit nieuwe agrovoedingslaboratorium in Almería zal ondersteuning bieden aan AGF-bedrijven in het zuidoosten en oosten van Spanje. Het lab zal zich toeleggen op de analyse van residuen van gewasbeschermingsmiddelen en kwaliteitsanalyses van geoogste groenten en fruit.

Naast het genoemde specifieke aanbod, zullen vanuit de nieuwe locatie in Almería aanvullende analytische diensten worden aangeboden die van groot belang zijn voor telers en exporteurs. Denk daarbij aan gezondheidswaarschuwingen, gespecialiseerde microbiologie, analyse van zware metalen en analyse van water, bodem en planten.

De telers in onder meer Almería en Murcia zullen kunnen profiteren van de voordelen die de gewasmonitoring hen biedt en zullen ook toegang krijgen tot het brede geaccrediteerde analytische aanbod van alle laboratoria van de groep, zowel op het vlak van agrovoeding als milieucontrole.

De nieuwe faciliteit van AGQ Labs in Almería, met meer dan 250 m2 en met apparatuur voor vloeistofchromatografie (LC-MS/MS) en gaschromatografie (GC-MS/MS) met massaspectrometrie, is het enige laboratorium in de zone dat gespecialiseerd is in de analyse van residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Met deze nieuwe vestiging beschikken de telers van Murcia en Almería over de beste analysetechnieken op slechts een paar minuten van hun kassen en percelen.

Voor meer informatie:
AGQ Labs
Ctra. A - 8013. Km. 20,8
41220 Burguillos (Sevilla) - Spanje
Tel: +34 955 738 908
contact@agqlabs.com
www.agq.com.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven