Jaarlijks meer vroege asperges uit Franse kas

Zoals elk jaar geeft ASPA2 het startschot voor het Franse aspergeseizoen in Frankrijk. "Op 17 januari hebben we onze eerste kasasperges geoogst. Elk jaar zorgen we ervoor dat we rond half januari van start kunnen gaan", legt Jacques Guironnet van ASPA2 uit.

Verwarmingsnetwerk biedt dubbel zoveel voordeel
Dankzij een verwarmingsnetwerksysteem zijn de asperges vroeg rijp. "Het netwerksysteem maakt gebruik van teruggewonnen warmte, zonder CO2-uitstoot. De toegang tot deze warmtebron biedt ons dubbel zoveel voordeel: het leidt ten eerste tot een vroege rijpheid van de asperges, waardoor we onze asperges als eerste kunnen aanbieden op de Franse markt en als een van de eersten in Europa. Het leidt ten tweede tot de ontwikkeling van een onmiskenbaar hoge kwaliteit van de asperges. Asperges houden niet van temperatuurschommelingen. Dankzij de warmwaterleidingen worden de aspergepennen daarom continu op 20°C gehouden. De asperges groeien regelmatig en ervaren geen stress. Dit alles levert ons sappige niet-vezelige asperges op van een premiumkwaliteit."

Steeds grotere aantallen zeer vroege asperges
ASPA2 teelt de asperges op 15 hectare. Jaar na jaar verhoogt het bedrijf het aantal vroege asperges, die steeds populairder worden bij zowel de vaste als de nieuwe klanten. "We willen de aantallen zeer vroege asperges steeds vaker verhogen. Momenteel hebben we wekelijks enkele tonnen asperges beschikbaar die naar de Franse, Europese en Aziatische markten gaan. Onze klanten kijken reikhalzend uit naar onze asperges en maken er een gewoonte van om er het seizoen mee te beginnen."

Thuisconsumptie van asperges is in 2021 gestegen
ASPA2 verkoopt de asperges steeds vaker aan supermarkten, een segment dat sinds de coronacrisis steeds groter wordt. "Vorig jaar waren de restaurants weliswaar gesloten, er was wel een zeer interessante verschuiving merkbaar in de verkoop van asperges voor thuisconsumptie. We zijn erin geslaagd om de verkoop van het ene segment naar het andere over te hevelen en hebben er zelfs nieuwe klanten bij gekregen die onze producten pas net hadden ontdekt."

Voor meer informatie:
Jacques Guironnet
ASPA2
Tel.: +33 (0)2 47 58 95 93
info@aspa2.fr  
www.aspa2.fr 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven