Stijgende omzetcijfers voor paprika en tomaten uit Almería in begin seizoen

Volgens gegevens van het Andalusische Observatorium voor Prijzen en Markten is de waarde van de export van paprika's en tomaten uit Almería in de eerste drie maanden van het seizoen, namelijk van september tot en met november, met 9% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020, ondanks een daling van de verkochte volumes op de internationale markten.

Er werd 143 miljoen kilo paprika afgezet op de markten van de andere Europese landen, 4% minder dan in september-november 2020, maar de omzet op de exportmarkten steeg met 9% tot € 183 miljoen door een hogere gemiddelde prijs (€ 1,28 per kilo).

De export van tomaten daalde in die periode met 5% tot minder dan 80 miljoen kilo, terwijl de inkomsten toenamen met 9% tot € 130 miljoen. De gemiddelde prijs steeg immers van € 1,43 per kilo (sept-nov 2020) naar € 1,63 per kilo dit seizoen (sept-nov 2021).

De komkommerexport daalde met 11% tot 169 miljoen kilo. Maar dankzij de prijsstijging van 5% kon de omzet op peil worden gehouden (€ 164 miljoen).

Hoewel de exporthoeveelheden van courgette met 4% toenamen, daalden de inkomsten met 12% tussen september en november 2021 ten opzichte van het jaar ervoor. Van aubergine werd er 7% minder geëxporteerd. De omzet daalde met 5%.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven