Koreaanse start-up haalt nieuwe miljoenen op

Greenlabs heeft €124 mln opgehaald met een series C-financieringsronde om haar wereldwijde groei te versnellen. Aan de laatste investeringsronde namen drie institutionele beleggers deel: BRV Capital Management; Skylake Incuvest & Co en SK Square. Met deze investering komt het in totaal aangetrokken kapitaal op meer dan €156 mln. 

Het is 2017 opgerichte Greenlabs heeft de gehele agrarische waardeketen gedigitaliseerd, van de teelt tot aan de distributie, en streeft naar duurzame innovatie van de voedseltoeleveringsketen. Greenlabs geeft telers meer controle over hun gewassen en biedt haar zakelijke klanten betrouwbare inkoopkanalen. Tot haar dienstenportefeuille behoren de 'Farm Morning'-app voor telers en 'Sinsun Market' voor afnemers van AGF. 

De series C-investeringsronde is bedoeld om de internationale groei van Greenlabs te versnellen. De start-up, die smart farming-technologie toepast voor de teelt van aardbeien en ginseng, breidde eerder al uit naar China en Vietnam. Via het platform Farm Morning hoopt Greenlabs buitenlandse markten te kunnen betreden door strategische samenwerkingen aan te gaan met lokale spelers met dezelfde strategieën.  

"Greenlabs heeft via Farm Morning en Sinsun Market in hoog tempo digitale technologieën in de Koreaanse tuinbouwsector geïmplementeerd en ligt op koers om binnen vijf jaar na oprichting de 'unicorn'-status te bereiken (marktwaardering van $1 mld/€890 mln). Wij hopen samen met gelijkgestemde partners een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van knelpunten in de mondiale voedseltoeleveringsketen," aldus Charlie Sanghoon Shin, CEO en medeoprichter van Greenlabs. 

Voor meer informatie:
Greenlabs
www.greenlabs.co.kr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven