Maersk ontwikkelt elektrisch laadstation voor op volle zee

Maersk Supply Service, een onderdeel van AP Moller-Maersk, heeft Stillstrom gelanceerd, een onderneming voor het opladen van offshore schepen. Samen met Ørsted zal Stillstrom, wat stille stroom betekent in het Deens, 's werelds eerste full-scale offshore laadstation voor schepen demonstreren bij een offshore windpark, dat later dit jaar zal worden geïnstalleerd.  


 
Het nieuwe bedrijf van Maersk Supply Service zal offshore elektrische oplaadoplossingen leveren aan schepen in havens, hubs en offshore-energieactiviteiten. De volledige productlancering zal de eerste zijn die op de markt komt in offshore-opladen, waardoor inactieve schepen kunnen worden aangedreven door schone elektriciteit.

"Offshore opladen voor niet-actieve schepen is van cruciaal belang om de decarbonisatie van de maritieme industrie te vergemakkelijken, omdat het scheepseigenaren in staat stelt fossiele brandstoffen te vervangen door elektriciteit terwijl ze veilig aan de laadboei worden afgemeerd."

De eerste full-scale oplaadboei zal worden gedemonstreerd in het derde kwartaal van 2022. De krachtboei zal 's nachts stroom leveren aan een van de Service Operations Vessels (SOV) van Ørsted.

"De laadboei zelf is groot genoeg om een ​​batterij- of hybride elektrisch vaartuig van SOV-formaat op te laden. Dezelfde oplossing zal worden opgeschaald en aangepast om grotere schepen van stroom te voorzien, zodat schepen van elke omvang hun motoren kunnen uitschakelen wanneer ze inactief zijn. Door fossiele brandstoffen te vervangen door groene stroom wordt tijdens het gebruik van de boei vrijwel alle uitstoot en geluidsoverlast geëlimineerd."

Bron: Maersk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven