Spaanse kruidenteler Herbex neemt Italiaanse Magnani over

Herbex, een Spaans bedrijf dat verse kruiden teelt en op de markt brengt, heeft een meerderheidsbelang verworven in het Italiaanse Magnani. De oprichtende familie blijft het bedrijf leiden.

Met een omzet van meer dan € 9 miljoen is Magnani een begrip op de Italiaanse markt voor verse kruiden. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een aanhoudende groei met dubbele cijfers opgetekend. Het heeft een logistieke faciliteit van 2.000 m² in Reggio Emilia met een team van 80 mensen.

Met deze acquisitie, gefinancierd door Nazca Capital en Jame Visquert, de aandeelhouders van Herbex – en die laatste tevens oprichter van Herbex –, zal de Spaanse groep nu een jaaromzet van meer dan € 60 miljoen genereren en zal ze haar aanwezigheid op de Italiaanse markt consolideren.

Dit is de eerste acquisitie die Herbex heeft uitgevoerd in het kader van haar groeiplan op de Europese markt. In drie jaar tijd wil de groep een omzet van meer dan € 80 miljoen halen, zowel op basis van overnames van andere Europese bedrijven als door organische groei.

Bron: foodretail.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven