Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walmart investeert in Amerikaanse vertical farm

Plenty Unlimited, een Amerikaans vertical, heeft € 354 mln heeft opgehaald in een Serie E financieringsronde. Onder meer Walmart investeert in het bedrijf.

De fondsen moeten Plenty's groeistrategie ondersteunen, inclusief het gebruik van het technologieplatform om multigewas teeltbedrijven direct aan partners te verkopen. Bij het afsluiten van de investering zullen vertegenwoordigers van zowel One Madison Group als Walmart toetreden tot de Raad van Bestuur van Plenty.

De investeringsronde werd geleid door nieuwe investeerders One Madison Group en JS Capital. Naast Walmart investeert ook de bestaande investeerder SoftBank Vision Fund 1. 

Samenwerking met Walmart
"We zijn blij om samen te werken met een sterke groep investeerders die erkennen hoe Plenty's eigen aanpak voor het bouwen en verkopen van teeltbedrijven een schaalbare, kostenefficiënte route levert om 365 dagen per jaar, overal ter wereld, verse, schone producten op de markt te brengen," zegt Arama Kukutai, CEO van Plenty. "Dat Walmart met ons samenwerkt, toont het stijgende belang aan van indoor tuinbouw voor de toekomst van vers en hun geloof in de unieke technologische oplossing van Plenty."

"De indoor farming sector staat op een spannend buigpunt, klaar om zijn volledige potentieel te bereiken als een nieuwe activaklasse die inspeelt op de grote behoefte om het hele jaar door toegang te bieden tot verse, voedzame voeding, zelfs in regio's waar traditionele tuinbouw moeilijk is," zegt Omar Asali, voorzitter en CEO van One Madison Group.

Naast deze toezegging heeft Plenty ook een strategische commerciële overeenkomst gesloten met Walmart om een nieuwe categorie van verse producten te leiden en Plenty teeltbedrijven dichter bij Walmart-klanten te brengen om het hele jaar door gewasbeschermingsmiddelenvrije, duurzame producten aan te bieden. De samenwerking zal beginnen met het inkopen van Plenty's bladgroenten van de Compton farm voor alle Californische winkels van Walmart in 2022.

 

Voor meer informatie:
Plenty
570 Eccles Ave, South San Francisco
CA 94080, VS
+1 650 735 3737 
www.plenty.ag 

Publicatiedatum: