Robotsysteem helpt tomatenplanten zakken

Arugga AI Farming heeft met succes een robotmanipulator getest die de arbeidsintensieve, handmatige taak van het laten zakken van tomatenplanten zal vervangen. Eind dit jaar zou praktijkintroductie moeten volgen. Het in Israël gevestigde startende bedrijf introduceerde eerder al bestuivingsrobots voor in tomaat. 

Arugga AI Farming robotarm voor het naar beneden brengen van planten; versnelde video voor demonstratiedoeleinden.

Aanpak van het tekort aan arbeidskrachten
Iddo Geltner, CEO van het bedrijf: "Vanaf het begin is het onze missie om glastuinbouwers te helpen bij het aanpakken van het tekort aan arbeidskrachten, het verbeteren van de efficiëntie en het verhogen van de opbrengsten. Robotbestuiving is een eerste stap in die richting, met de belofte van meer opbrengst in vergelijking met bijen en handmatige bestuiving. We zijn begonnen met de commerciële inzet van onze bestuivingsrobots in Australië en de Verenigde Staten en zijn van plan om in de komende maanden uit te breiden naar Canada."

De afgelopen maanden heeft het bedrijf ook gewerkt aan de ontwikkeling van een robotoplossing voor het uitvoeren van kostbare arbeidstaken zoals het naar beneden halen en snoeien van planten. Het bedrijf heeft zijn robotsysteem voor het naar beneden brengen van planten nu met succes getest in een commerciële kas in Israël.

Eerste commerciële introductie tegen eind 2022
"Wij zijn van plan om onze eerste commerciële robotoplossing voor het naar beneden brengen van planten eind 2022 op de markt te brengen. Het robotsysteem zal worden toegevoegd aan ons bestaande platform voor robotbestuiving. Het doel is om het aantal taken dat door onze robots wordt uitgevoerd, op verschillende tijdstippen van de dag, uit te breiden," aldus Geltner.

Fondsenwerving
Het in Israël gevestigde bedrijf, dat wordt gesteund door durfkapitaalinvesteringen, heeft € 5,5 mln opgehaald en is bezig met het werven van extra fondsen.

"Alle telers met wie we praten, worden geconfronteerd met enorme arbeidsproblemen en uitdagingen en we hopen zeker dat we een deel van de oplossing kunnen zijn, door te helpen deze problemen op te lossen door middel van het gebruik van robots aangedreven door AI," besluit Geltner.

Voor meer informatie:
Arugga
info@arugga.com
www.arugga.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven