Akkoord over nieuwe cao voor beroepsgoederenvervoer

De nieuwe cao van SOOB, de Stichting opleidings- en ontwikkelingsfonds beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen, is een feit. De leden van de vakbonden hebben met een ruime meerderheid ingestemd met de nieuwe cao, die vanaf 1 juli in zal gaan. 

Op 15 december 2021 bereikten de sociale partners een principeakkoord over de cao. Deze heeft betrekking op het opleidings- en ontwikkelingsfonds in de sector. Voordat de vakbonden definitief akkoord konden geven, moest het principeakkoord eerst voorgelegd worden aan de eigen achterban. Dit heeft tot een definitief akkoord geleid.

Onderzoek effectiviteit en efficiëntie
De cao wordt afgesloten voor de duur van 5 jaar en heeft daarmee een looptijd tot 1 juli 2027. Onderdeel van de nieuwe cao is een onderzoek naar de effectiviteit en de efficiëntie van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Nu de vakbonden hebben ingestemd met de nieuwe cao zal hiervoor de komende periode algemeenverbindendverklaring worden aangevraagd bij de minister van Sociale Zaken.

Bron: TLN


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven