Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Miguel Gonzalez (MG Fruit) over Spaans groenteseizoen:

"Corona-besmettingen onder personeel momenteel grootste uitdaging bij onze afladers"

Tholen - Het kasgroentenseizoen vanuit Almeria kent volgens Miguel Gonzalez van MG Fruit momenteel een positief verloop. "Je hebt altijd je ups en downs, maar prijstechnisch is het een goed seizoen. Als we onze Spaanse afladers spreken, vormen momenteel corona-besmettingen onder het personeel de grootste uitdaging. Dat geldt niet alleen voor de plukkers, maar ook in de pakstations en het transport. Veel leveranciers zouden graag meer handel willen laden, maar komen letterlijk handjes tekort."

"Afgelopen jaar zag je altijd wel een periode dat de prijzen extreem laag waren, maar zo absurd laag zijn ze dit jaar niet geweest. Met name de komkommers zijn dit jaar goed aan de prijs, ook de paprikamarkt is over het algemeen goed verlopen. Het aanbod tomaten in Spanje wordt wel elk jaar minder. Zo is het aanbod Intense-tomaten, die een hogere dichtheid hebben dan andere tomaten zonder daarbij sap of vorm te verliezen, een stuk lager. Die rendementen bleven achter en mogelijk hebben de telers er minder van aangeplant met de horecalockdowns in het achterhoofd."

"Doordat er minder belicht wordt in Nederland, zou dat het Spaanse seizoen nog weleens kunnen verlengen, zeker bij tomaten", aldus Miguel, die erg tevreden is over de omzet in januari. "Vorig jaar hebben we al goed afgesloten, maar deze maand is omzettechnisch echt een fantastische maand qua omzet en ik denk dat dat ook voor onze collega's geldt. Wij zijn heel tevreden, al zijn we natuurlijk ook blij voor onze horeca- en foodservicegerelateerde klanten dat er beperkende maatregelen worden opgeheven.

Voor meer informatie:
Miguel Gonzalez
MG Fruit
Selderijweg 90-E
2988 DG Ridderkerk
+31 (0)6 5126 7933
miguel@mgfruit.nl   
www.mgfruit.nl