LTO: "Pas op voor louche energieverkopers"

LTO Ledenvoordeel waarschuwt voor energieverkopers die momenteel leden benaderen met aanbiedingen om over te stappen of zich aan te sluiten bij een collectief. Bij deze manier van verkoop is het goed om alert te blijven, stelt de ledenvoordeeltak van de belangenbehartiger van agrarisch Nederland in onderstaand bericht. 

Veel energieverkopers krijgen van hun bedrijf een bonus per klant, dus hoe meer klanten ze aanbrengen, hoe meer ze verdienen. Daarom laten ze hun verhaal mooier lijken dan het daadwerkelijk is. Vaak doen ze het ook voorkomen alsof u al een lopend contract heeft bij hen, wat dan niet het geval is. Of ze zeggen te weten wie uw huidige energie-aanbieder is en komen uiteraard met een ‘goedkoper’ alternatief. Vaak is dit echter helemaal geen kennis, maar bluf. Vroeger kon men deze gegevens opzoeken, maar nu is deze informatie niet meer openbaar. Alleen als u eerder bij dat bedrijf klant bent geweest, mag men – tot drie jaar na overstappen – u een nieuw aanbod doen. Vertel daarom zelf nooit iets over uw huidige contract, wie uw energieleverancier is of bij welk collectief u bent aangesloten. Geef ook geen persoonlijke gegevens af tijdens het gesprek zoals uw e-mailadres of rekeningnummer.

Onbekende partij?
De laatste tijd hoort LTO Ledenvoordeel regelmatig dat leden gebeld worden door het bedrijf Infra Net uit naam van MKB Belang. Zij bieden dan bijvoorbeeld aan om de energiebelasting die u teveel zou hebben betaald terug te vragen, maar het gaat om een bemiddelaar die nieuwe energiecontracten wil afsluiten voor energiemaatschappij Qwint. Ook andere namen komen vaker terug. Zo wekken sommige oplichters de indruk dat ze samenwerken met netbeheerders, de toezichthouder ACM, Energie Beheer Nederland of de Consumentenbond. En soms wordt onze oude naam ‘LTO Commerce’ gebruikt door tussenpersonen die niet voor ons werken. Wél worden leden door ons belteam van LTO Ledenvoordeel gebeld naar aanleiding van een informatie-aanvraag, om te kijken of we u nog verder kunnen helpen. LTO Ledenvoordeel doet alleen zaken met Greenchoice, Profito en NieuweStroom.

Geef nooit meteen akkoord
Bij een zakelijk afgesloten contract geldt geen 14 dagen bedenktijd. Geef daarom nooit meteen akkoord aan de telefoon of aan de deur, maar geef aan dat u er nog even over na wil denken. Lijkt het u toch een interessant aanbod vraag dan zelf een vrijblijvende offerte op bij de energieleverancier en niet via een onbekende tussenpersoon. Houd er ook rekening mee dat u vaak een opzegboete moet betalen als u uw energiecontract opzegt vóór het einde van uw contract.

LTO Ledenvoordeel is bereikbaar voor advies:
van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op 088 888 67 77 of per e-mail: info@ltoledenvoordeel.nl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven