Vijftiende keer 'Laureaat van de Arbeid’ uitgereikt in de tuinbouw

Vanaf 1950 worden er door het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid periodiek 'Laureaten van de arbeid' uitgereikt in de tuinbouw. In februari loopt de procedure voor de vijftiende editie ten einde. Bedrijven en organisaties kunnen tot dan hun kandidaten indienen die een bepaalde betekenis voor de sector hebben gehad. “Het is een eervolle prijs: een erkenning voor werkgevers en werknemers”, weet Pieter Van Oost van Boerenbond.

Kandidaten moeten werkzaam zijn in de tuinbouw, zoals bijvoorbeeld groenvoorziening, boomkwekerij, fruitteelt, groenteteelt, bloementeelt, wijnbouw. Van Oost voegt eraan toe dat iedereen, ongeacht zijn functie of beroepsstatuut, kan deelnemen. “Zowel werkgevers als werknemers kunnen deelnemen, ervaren en jonge mensen, telers of mensen bij organisaties zoals veilingen.”

De Laureaat van de Arbeid wordt voor de vijftiende keer uitgereikt in de tuinbouw. De eerste keer dateert van 1950, de laatste keer van 2012. In 2012 lag het aantal inschrijvingen lager dan tijdens voorgaande edities. Ter vergelijking: in 2012 ging het om 59 laureaten, in 2000 waren dat er nog 148.

Kandidaten aanmelden kan tot en met 15 februari 2022.

bron: Vilt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven