Chinese inkopers vechten om de grote kersen uit Yantaï

Kopers vochten om de grote Yantai-kersen uit een kas in Fushan toen die op 20 januari op de markt kwamen. Dit waren de eerste grote Yantai-kersen die dit jaar op de markt kwamen. Dankzij de kassen kunnen kersen vroeger op de markt komen, waardoor het aanbodseizoen van grote Yantai-kersen van het Chinese lentefeest, dat op 1 februari 2022 gehouden wordt, tot juni wordt verlengd.

"De kas heeft sensoren voor temperatuur en vochtigheid. Die helpen de temperatuur en het vochtgehalte elke dag aan te passen op basis van het weer. In een grote kas die door technologie wordt ondersteund zijn slechts drie mensen nodig voor het beheer. 70% van het proces wordt ondersteund door high-end AI-technologie," legt de eigenaar van de kas uit Fushan uit.

"Het belangrijkste technologische probleem dat we hebben proberen op te lossen is het leveren van grote Yantai-kersen aan de Chinese markt vóór het Lentefeest," zei een werknemer van een promotiecentrum voor tuinbouwtechnologie. Chinese consumenten aten rond het Lentefeest altijd importkersen, maar dankzij een technologische doorbraak kunnen Chinese consumenten nu ook genieten van grote Yantai-kersen voor het Lentefeest. De sleutel is de beheersing van het overwinteringsproces. Met temperatuur-controlesystemen (gespecialiseerde airconditioning) kan het overwinteringsproces vervroegd worden, waardoor ook het bloesem- en oogstseizoen naar voren worden geschoven.

Deze nieuwe technologie vindt geleidelijk ingang in Yantai. De totale oppervlakte van de kersenboomgaarden in kassen die van deze nieuwe technologie gebruik maken, bedroeg in 2020 reeds meer dan 67 ha.

Bron: news.shcm.com.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven