Eenden in warm rivierwater brengen kassenbouwer op idee

Het begon allemaal met een groep eenden die op een koude winterdag genoten van een warm bad in een rivier. Maar nu, in 2022, heeft Bom Group ruim 29 hectare hightech kassen neergezet waarin een groot deel van de Britse tomaten, komkommers en paprika's wordt verbouwd.

Het project Low Carbon Farming, ook wel koolstofarme (glas)tuinbouw, dankt zijn naam aan de oplossing om de kas te verwarmen door middel van het gebruik van restwarmte van een nabijgelegen waterzuiveringscentrale. De kassen leveren 20 ton tomaten per dag op en voorzien in 10% van de Britse tomatenvraag. In vergelijking met traditioneel telen produceert deze kas volgens de kassenbouwer 10 keer meer en heeft het daarvoor 10 keer minder ruimte nodig. Ook is de uitstoot van CO2 'zéér laag'. 

De kassenbouwer is erg trots om deel uit te maken van dit project en deelt daarom een timelapse van het project van begin tot eind. De kassenbouwer was in nauwe samenwerking met onder meer Low Carbon Farming Ltd en Greencoat Capital verantwoordelijk voor het gehele turnkey project.

Voor meer informatie:
Bom Group
info@bomgroup.nl
www.bomgroup.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven