Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Europa blijft drijven op LNG-leveringen"

Vorige week schommelde de TTF-gasprijs rond de drie kwartjes, met de inmiddels gebruikelijke pieken en dalen gedurende de dag. Daarmee blijft de gasprijs hoog, te hoog voor veel telers om rendabel te kunnen telen, maar niet meer zo hoog als eind december. Energiespecialisten wijzen daarbij op een LNG-effect.

AgroEnergy schrijft dat de 'kortetermijnprijzen vooral omlaag geduwd werden door de niet aflatende stroom van LNG-tankers die de West-Europese kusten overspoelen.' Ook de NOS ontgaat de verdubbelde import van het vloeibare gas niet. 


De TTF-gasprijs voor februari 2022 sloot vrijdag af op 78.98 eurocent/m3. Bekijk hier de hele grafiek. 

Voor deze week voorspelden specialisten van AgroEnergy donderdag geen grote prijsbewegingen, vanwege de grote LNG-aanvoer. Hierdoor zijn eventuele storingen in de gasaanvoer van Rusland of Noorwegen goed op te vangen. Voor de rest van dit kwartaal lijkt LNG-aanvoer verzekerd. Daarvoor zorgt het prijsverschil tussen de Aziatische en Europese gasmarkt.