Gemeente wil meer groen op Agriport A7

Door meer groen te planten langs de verschillende terreinen en aan de randen kan bedrijventerrein Agriport beter worden ingepast in het landschap van de Wieringermeer. Dat kan door bomen en struiken te planten en ook oevers van waterwegen groener in te richten, bijvoorbeeld met riet. Dat is een van de conclusies in een rapport dat het bureau Sweco heeft opgesteld in opdracht van de gemeente. Het college van Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon neemt deze conclusie over en wil er snel mee aan de slag. Dat heeft het college op 11 januari 2022 besloten.

Daarvoor moeten nu concrete plannen worden gemaakt én uitgevoerd. Microsoft, één van de meer dan 30 bedrijven die gehuisvest zijn op Agriport, en eigenaar van een groot datacenter, heeft daar al ideeën over. Microsoft bereidt momenteel ook de bouw van een nieuw datacenter voor, in het deelgebied Het Venster, tussen de A7 en de Cultuurweg.

Inbreng van bedrijven en organisaties rond Agriport
Het rapport van Sweco is gemaakt met inbreng van bedrijven en organisaties die in en rond Agriport actief zijn. Dat zijn onder meer de provincie Noord-Holland, Agriport zelf, Rijkswaterstaat, Mooi Noord-Holland, Hoogheemraadschap Noord-Holland Noorderkwartier en Google en Microsoft. De gemeente heeft opdracht voor het rapport gegeven na kritiek op de landschappelijk inrichting van Agriport, en vooral van de vormgeving van de datacenters die daar staan. Die kritiek kwam onder meer uit de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft in september 2021 aangegeven graag te willen dat B&W werk maakt van het vergroenen van Agrioport.

Het rapport van Sweco vindt u via deze link. In het rapport wordt gesproken over een "streefbeeld" voor Agriport. Dat woord is gekozen om duidelijk te maken dat het gaat om een gezamenlijk streven, maar niet om harde wetten of regels.

Lees het volledige artikel op: www.hollandskroon.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven