Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote Russische teler blijft bouwen

Binnenkort komt er weer een kassencomplex bij in Bobrov, een district in de Centraal-Russische oblast Voronezh. Het wordt de vierde fase van het door Eco-kultura gebouwde kassencomplex in de streek, meldt Fruit Inform. 

De totale kosten van het complex bedraagt € 263 miljoen, zo laat het bedrijf weten. De eerste fase van het complex is al operationeel. De tweede fase wordt snel aangeplant. De derde fase moet in september 2022 gebruiksklaar zijn. De investering in de vierde fase moet € 177 miljoen bedragen, maar de bouwplannen zijn nog niet volledig uitgewerkt. Het nieuwe complex moet het areaal van het bedrijf in de streek vergroten van 60 naar 100 ha. Volgens het management kan het complex na de uitbreiding "het grootste van Europa" worden, zo laat de persdienst van de plaatselijke overheid weten.

Volgens eigen gegevens van Eco-kultura beslaat de eerste fase van het kassencomplex een areaal van 20,5 hectare en heeft het een productiecapaciteit van 12.800 ton groenten per jaar. De tweede fase is 33,88 hectare groot, heeft een opbrengstpotentieel van 21.500 ton en heeft ongeveer € 119 miljoen gekost. De derde fase van het kascomplex moet 6,1 hectare beslaan, 4.100 ton groenten per jaar voortbrengen en € 37,8 miljoen gaan kosten. Samen zullen de drie fasen 60,5 hectare beslaan.

Tijdens een persconferentie die medio december 2021 plaatsvond, liet het bedrijf weten momenteel te investeren in acht projecten. Er worden kassen gebouwd in de buurt van Moskou, Tula, Voronezh en Sint-Petersburg. Verder zal het bedrijf doorgaan met het bouwen van plastic kassen, omdat deze minder investeringen vergen en een snellere return on investment opleveren.

Bron: www.fruit-inform.com.

Publicatiedatum: