Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Water, energie, productie en handel van voeding en sierteelt hangen nauw samen"

Hoe kan beleid op gebied van water, energie en productie/handel in Greenport West-Holland beter op elkaar aansluiten? Dat onderzoekt de Greenport volgens de Nexus-aanpak. Op 19 januari werd er in een online bijeenkomst deze aanpak toegelicht aan een internationaal publiek. Dat gebeurde tijdens de Water Food Energy Nexus Summit, onderdeel van de Dubai Expo. 

Water, energie, productie en handel van voeding en sierteelt hangen nauw samen. Die onderlinge verbondenheid heeft dus gevolgen voor onder meer beleid. Nexus is een aanpak om die onderlinge relaties te identificeren en vervolgens op basis daarvan mogelijke toekomstscenario’s te ontwikkelen. 

Eind 2020 startte een onderzoek (in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken) naar de samenhang tussen de verschillende domeinen in drie landen: Jordanië, Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Nederland. Doel van dat onderzoek is onder meer om de Nexus-aanpak en de systeemanalyse met behulp van een visuele tool toegankelijker te maken voor beleidsmakers en belanghebbende organisaties.

De studie wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit Wageningen University & Research (verantwoordelijk voor VAE), Deltares (verantwoordelijk voor Jordanië) en TNO (verantwoordelijk voor Nederland). De Greenport West-Holland is hierbij de Nederlandse case.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: