vrijdag muzikale overhandigingsactie

Glastuinbouw brengt brandbrief naar Den Haag

Vrijdag 21 januari wordt 's ochtends een brandbrief van de glastuinbouwsector aan de ministers Jetten en Staghouwer bezorgd. Met de brief slaat de sector alarm. Door de aanhoudend hoge energieprijzen komen zelfs vooruitstrevende, in de basis gezonde glastuinbouwbedrijven in directe liquiditeitsproblemen, zo stelt Glastuinbouw Nederland in een aankondiging van de actie. 

De brief, uit naam van de brede Nederlandse glastuinbouwketen, is naast de genoemde ministers van Klimaat en Energie en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ook gestuurd aan minister Adriaansens van Economische Zaken.

Adri Bom-Lemstra, voorzitter Glastuinbouw Nederland en Greenports Nederland, en Alexander Formsma, beleidsspecialist Energie en Klimaat bij Glastuinbouw Nederland, zullen de brief overhandigen. Ook zullen er enkele telers aanwezig zijn, die de gevolgen van de hoge energieprijzen voor hun bedrijf één op één kunnen toelichten.

Muzikale actie
De overhandiging van de brief wordt omlijst middels een onvervalst stukje muzikale tuinbouwnostalgie! Het duo Komfort & Joy zingt ter plekke een actuele versie van het lied ‘Brengt ’t nog wat op’ van de Westlandse formatie ‘De Kromme Jongens’. Deze band was in de jaren negentig ‘wereldberoemd’ in het Westland en omstreken. Zij maakten eigen nummers, gezongen in dialect en met de glastuinbouw en het Westland als belangrijkste onderwerpen.

Het duo Komfort & Joy bestaat uit Jolentha Zaat en Koos Sekreve. Koos speelde de hoofdrol in de succesvolle musical gebaseerd op de muziek van De Kromme Jongens, die in 2006 en 2007 in totaal ruim 26.000 bezoekers trok. Samen met het oorspronkelijke bandlid Ger Kögeler heeft hij de tekst van ‘Brengt ’t nog wat op’ herschreven naar de huidige energiecrisis in de glastuinbouw.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven