Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reinigingsproduct lost letterlijk vuil watergeefsysteem op

Telers houden graag hun hele watergeefsysteem schoon. Benfried biedt daarvoor het product Mineral aan. Het product lost aangekoekte neerslag in leidingen en mestbakken op.

Het geven van meststoffen is chemisch een complex verhaal, legt Peter van der Wel van Benfried uit: "Bij het geven van calcium, sulfaten of fosfaten zullen er altijd verbindingen tussen deze elementen plaatsvinden, die bij ophoping kunnen zorgen voor verstoppingen."

Mineral is een formulering van een speciaal type polymeer dat in staat is om deze zouten veel langer in oplossing te houden. "Het is zelfs in staat om al aanwezige neerslag weer in oplossing te brengen. Door eenvoudig in de mestbak te doseren, kunnen telers het hele systeem schoonhouden van meststofneerslagen."

Peter somt de voordelen van het product op: Het product gaat aanslag op stekers van neergeslagen meststoffen en kalkafzetting tegen, sluit neerslag van (vloeibare) meststoffen bij pH schommelingen in het watersysteem uit en gaat kanaalvorming in het substraat tegen.

Met Mineral wordt alle anorganische vervuiling verwijderd. Om ook de organische vervuiling uit het systeem te houden, wordt er meestal gekozen voor Easy Flow. Dit product op basis van waterstofperoxide is een reinigingsmiddel wat het systeem vrijhoudt van organisch materiaal. Net als Mineral is Easy Flow eenvoudig in de mestbak te doseren of met een pulspompje het watersysteem in te pompen.

Mineral proberen? Vraag dan met een mailtje aan Peter een gratis proeffles aan. Meer informatie over Mineral, een product van Melspring International, is hier na te lezen. Meer over EasyFlow hier

Voor meer informatie: 
Peter van der Wel
Benfried b.v. 
Hooipolderweg 1 
2635CZ Den Hoorn 
+31 (0)15 2569 356 
peter@benfried.com 
www.benfried.com 

Publicatiedatum: