Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plenty benoemt Arama Kukutai als nieuwe CEO

"Nu de technologie van Plenty is getest en bewezen, is het tijd om op te schalen naar een hoogproductief teeltbedrijf. Dat is wat ik hier ga doen", zegt Arama Kakutai.

Deze week is hij benoemd tot de nieuwe CEO van het Amerikaanse vertical farm bedrijf Plenty. Voormalig CEO en mede-oprichter, Matt Barnard, blijft voorzitter van de raad van bestuur.

Grootse plannen voor 2022
"2022 wordt een druk jaar voor Plenty, hou ons dus maar in de gaten op deze site!" Arama vertelt ons dat hij de belofte van Plenty wil waarmaken om duurzame en intelligente binnenteeltfaciliteiten te bouwen die gezonde, veilige én smaakvolle producten leveren.


Arama Kukutai, de nieuwe CEO van Plenty

Arama is bijna sinds het begin als investeerder en bestuurslid bij Plenty betrokken geweest en heeft zich als adviseur en directeur ten zeerste ingezet om de groei en vooruitgang van het bedrijf te begeleiden. Hij is een teler in hart en nieren, heeft zijn opleiding in de agribusiness genoten en er ook zijn carrière uitgebouwd.

Waardering voor vertical farming
Arama legt uit dat binnenteelt al lang een oplossing belooft voor de problemen waarmee de traditionele teelt wordt geconfronteerd, zoals seizoensgebonden aanbod, verstoring van de toeleveringsketen en een hoog verbruik van water en gewasbeschermingsmiddelen.

Het heeft Plenty een decennium aan werk gekost om een antwoord te bieden op de technologische en operationele uitdagingen om economisch levensvatbare en schaalbare binnenteeltfaciliteiten te bouwen die schoon, voedzaam en heerlijk eten kunnen leveren in de VS en de rest van de wereld.

"Met de opening van de vertical farm in Compton, Californië, zal Plenty bewijzen klaar te zijn om kwaliteitsvol, veilig en duurzaam voedsel aan de markt te leveren. Ik ben verheugd om leiding te kunnen geven aan de evolutie van Plenty van een R&D-bedrijf naar opschaling van de teeltactiviteiten", merkt hij op.

Voortbouwen op het geleverde werk
"Ik ben verheugd dat Arama heeft ingestemd om zijn formidabele ervaring te gebruiken voor de rol van CEO", vertelt Matt Barnard, voormalig CEO van Plenty. "Ik kijk ernaar uit om hem te ondersteunen bij het verwezenlijken van de groei van Plenty. Arama maakt vanaf het begin deel uit van ons visionaire team. Met zijn tuinbouwachtergrond en uitgebreide ervaring in het leiden van grote teeltprojecten zal hij zich inzetten om belofte van Plenty waar te maken om duurzame en intelligente binnenteeltfaciliteiten te bouwen die gezonde, veilige én smaakvolle producten leveren."

Voor meer informatie:
Plenty
570 Eccles Ave, South San Francisco
CA 94080 (VS)
Tel: +1 650 735 3737 
www.plenty.ag 

Publicatiedatum: