Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical Future haalt € 25 miljoen op

Vertical Future, een in Londen gevestigd technologisch bedrijf en vertical farm, heeft € 25 miljoen aan financiering opgehaald om de teelt uit te breiden, technologische vooruitgang te boeken en meer vertical farms te bouwen. Het belangrijkste doel is om eerst de teelt in het VK te stabiliseren. Daarvoor lopen er momenteel al enkele projecten.

De partijen die hebben geïnvesteerd in Vertical Future zijn Pula Investments Limited, milieuactivist Gregory Nasmyth, Nickleby Capital, Dyfan Investment en andere investeerders van hoog niveau, zoals bijvoorbeeld ook SFC Capital.

"We zullen dit jaar minstens 20.000-30.000 m2 nieuwe teeltruimte bouwen, wat een behoorlijk cijfer is in dit soort projecten", zegt Jamie Burrows, medeoprichter en CEO van Vertical Future.

Ook vertical farms gepland in Singapore en Italië
Voor 2022 heeft Vertical Future on-site technologie- en dataprojecten gepland in Noord-Italië en Singapore die tot nu toe niet zijn ontwikkeld vanwege corona. Jamie legt uit dat het bedrijf erg tevreden is met de projecten in het buitenland. Er staat ook een joint venture op de agenda.

Toenemend aantal teamleden en teeltrecepten
Niet alleen de omvang van de projecten groeit, ook het aantal teamleden neemt snel toe. Jamie geeft mee dat de R&D-inspanningen van het bedrijf erop gericht zijn om de juiste aardbeienteeltrecepten te vinden. Daarvoor hebben ze onlangs een specialist ingehuurd.

"We willen in de eerste plaats een tech provider zijn, nog meer dan teler zelf. We hebben nog niet echt geld uitgegeven aan marketing. Het verder uitbouwen van ons R&D- en softwareteam staat op de eerste plaats", vertelt Jamie.

Gedeelde economie
Met het systeem van Vertical Future kunnen telers specifieke groenten en fruit op schaal produceren. Het bedrijf integreert eigen oplossingen zoals technologie en teeltmethoden. Dit helpt Vertical Future om apparatuur goedkoper te produceren. 

Jamie legt uit dat Vertical Future zich richt op het opstellen van teeltrecepten in combinatie met algoritmen en een hoge mate van automatisering. In het systeem worden R&D-activiteiten continu geactualiseerd, ook vanuit het hele telersnetwerk.

"Elke teler kan profiteren van de gegevens. Aangezien we de toekomst in deze sector zien als een gedeelde economie, is het delen van info cruciaal."

Voor meer informatie:
Jamie Burrows (oprichter en CEO)
Vertical Future
jamie@verticalfuture.co.uk
www.verticalfuture.co.uk 

Publicatiedatum: