Nieuwe kas op dak van datacenter in Parijs

Equinix heeft een nieuw International Business Exchange-datacenter aangekondigd in Parijs. De nieuwe site, PA10 genaamd, maakt deel uit van de Saint-Denis-campus van Equinix en wordt het tiende datacenter dat Equinix in de loop van 20 jaar in Parijs zal openen. Op het dak van de nieuwe faciliteit komt een kas van 430 m² waarin groenten en fruit zullen worden geteeld.

Een hydrocultuursysteem beoogt het waterverbruik te verminderen door gebruik te maken van een waterterugwinningssysteem en alleen de geteelde zones te irrigeren. De kas zal ook gebruik maken van de warmteterugwinningstechnologie die in PA10 is geïnstalleerd. De daktuin zal helpen het regenwater vast te houden en de hoeveelheid water die naar het riool wordt afgevoerd te verminderen en zal bovendien de uitstoot van afvalwarmte verminderen.

Régis Castagné, algemeen directeur voor Frankrijk bij Equinix, legt uit: "De digitale revolutie wordt al geruime tijd gezien als de oorzaak van veranderingen in de samenleving. Het belang ervan tijdens de pandemie is daar een illustratie van: het stelde ons niet alleen in staat om te blijven werken, te leren of vermaakt te worden, maar het was ook essentieel voor het economisch herstel. Bij Equinix werken we eraan om deze verschuiving te ondersteunen door voorop te lopen bij innovaties om de milieu-impact van digitaal aan te pakken. Het is immers een maatschappelijk probleem geworden dat onder meer vraagt om een intensievere dialoog tussen de sector en lokale overheden om vooruitgang op dit gebied te bespoedigen."

Voor meer informatie:
Equinix
www.equinix.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven