Pure Harvest Smart Farms neemt nieuwe ultrafiltratiesysteem in gebruik

Eind 2021 heeft Pure Harvest Smart Farms zijn kassen in Saoedi-Arabië in gebruik genomen waarbij Mienis Water de waterbehandelingssystemen mocht leveren. Het gaat om een omgekeerd osmosesysteem met een productie van 50 m3/uur en een ultrafiltratie als recycling/ontsmetter van 36 m3/uur. Beide systemen zijn volautomatisch, wat inhoudt dat ze zichzelf onderhouden zonder tussenkomst van mensen.

Thomas Prins van Pure Harvest Smart Farms geeft aan waarom dit systeem bij hen past: “Pure Harvest heeft als doel om het jaarrond Premium tomaten en andere groenten en fruit te produceren in 'state of the art'-kassen die de lokale markten bedienen. Door het jaarrond te produceren zal de kas nooit leeg staan. Deze uitdaging vraagt om de strengste hygiëneprotocollen, ideale omstandigheden voor de gewassen en dus ook een passende waterbehandeling. Dit systeem van Mienis Water voldoet aan onze strenge eisen.”

Jochum Genuit van Mienis Water vervolgt: “Wij kunnen al jaren aantonen dat we met onze ultrafiltratie op alle type waterstromen stabiel, veilig en volautomatisch kunnen draaien. Bovenstaand systeem gaat het drainwater van tomaten behandelen, maar we hebben ze ook staan in de sierteelt en bij stek- en vermeerderingsbedrijven.”

Ultrafiltratie
Ultrafiltratie is een membraantechniek waarbij de infecties uit het water worden gefilterd, in plaats van worden afgedood. Dit gebeurt allemaal op lage druk, waardoor het energieverbruik heel laag is. Jochum vertelt: “Het filter is zo fijn dat 100% van de nematoden en schimmels, 99,999999% van de bacteriën en 99,999% van de virussen uit het water worden gehaald. Daarnaast is de troebelheid na ons systeem doorgaans rond de 0.03 NTU wat zorgt voor een schoner irrigatiesysteem en voor een betere controle over de infectiedruk achter het systeem. Als laatste maakt deze techniek het ook mogelijk om gesloten te telen, iets waar steeds meer telers naar op zoek zijn.”

Voor meer informatie:
Jochum Genuit
Mienis Water
jochum@mienis-water.nl  
www.mienis-water.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven