Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw voor zeven Noord-Hollandse glastuinbouwbedrijven met subsidie

Drie glastuinbouwbedrijven uit glastuinbouwgebied Alton en vier bedrijven in de regio Aalsmeer hebben subsidie ontvangen om hun bedrijf te verplaatsen en te moderniseren. Het gaat om subsidie uit het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3), onderdeel Verplaatsing glastuinbouwbedrijven. 

De drie bedrijven uit Alton ontvangen gezamenlijk 2,15 miljoen euro. Bijna 9 hectare kassen van de drie bedrijven worden gesloopt en verruild voor circa 6 hectare moderne kassen in Alton. De totale investering van de drie bedrijven samen bedraagt circa € 25 tot € 30 miljoen. 

De vier bedrijven die vallen binnen Greenport Aalsmeer 2,25 miljoen euro. Zij slopen gezamenlijk ruim 8,5 hectare kassen en bouwen hiervoor 8,5 hectare moderne kassen terug. In drie gevallen gaat het om een uitbreiding van bestaande bedrijfsvestigingen. Door de concentratie en nieuwbouw vindt er efficiencyverbetering en verduurzaming plaats. De totale investering van de vier bedrijven samen bedraagt ca. € 40 tot € 45 miljoen.

Eind vorig jaar besloten Gedeputeerde Staten tot verhoging van de subsidie voor 2021 van €3.570.000,- naar €4.447.440. 

Bron: Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord / Greenport Aalsmeer