Frans Kramer over meerderheidsdeelname in Duitse marktleider Jung Unternehmengsgruppe:

"Prachtige stap voorwaarts in onze Europese ambitie!”

Met de meerderheidsdeelname in de nieuw opgerichte Hermann JungKramer GmbH zet de Kramer Group haar internationalisatie-ambities verder kracht bij. Aan het lijstje Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland, België en Frankrijk, wordt nu ook Duitsland als vestigingsland toegevoegd. Daarmee zal de omzet richting de 600 miljoen euro per jaar groeien. De ambitie en visie van de Kramer Group is om leidend te zijn in kwaliteit, assortiment en innovatie in alle landen waar wij aanwezig zijn, zodanig dat het de consument inspireert om meer groente en fruit te gaan eten.

Vers voedselproducent Kramer Group, een familiebedrijf en houdstermaatschappij van onder andere Koninklijke Vezet B.V., heeft na constructieve gesprekken overeenstemming bereikt om een ruim meerderheidsaandeel te nemen in een nieuw opgerichte onderneming waarin de Jung Unternehmengsgruppe is opgenomen. De Jung Unternehmengsgruppe is marktleider in Duitsland en is naast
een grote producent van convenience groente en fruit ook een belangrijke logistieke speler in de versdistributie. Kleine en grote maaltijdsalades, diverse slasoorten in consumentenverpakkingen en o.a. zelfgeteelde maïs zijn belangrijke items in het assortiment. Jung is een gerenommeerd bedrijf met een rijke familiehistorie.

De combinatie met andere ondernemingen in de Kramer Group gaat ervoor zorgen dat Jung haar innovatie verder kan versterken, maar ook kan werken aan vernieuwing en uitbreiding van de productiecapaciteit. Anderzijds zal de uitgebreide kennis van Jung in de Kramer Group ook tot versterking leiden door middel van best practices.

Frans J.N. Kramer van de Kramer Group: “Wij zijn zeer verheugd dat we de kans krijgen met de familie Jung en hun prachtige bedrijf, een rol op de Duitse markt te kunnen spelen. Samen met hun klanten zullen wij in staat blijken de markt te ontwikkelen en gezond eten meer op de kaart te zetten. Het is een prachtige stap voorwaarts in onze Europese ambitie!”

Oliver Jung van de Jung-Unternehmengsgruppe: “De familie Jung is er trots op in de Kramer Group een partner te hebben gevonden die de standaard zet in ultravers convenience. De nieuwe Hermann Jung-Kramer GmbH zal de Duitse conveniencemarkt met smakelijke innovatieve producten en concepten aangenaam gaan verrassen.”

Voor meer informatie:
Fedde Jonker
CCO Kramer Group
Tel +31 (0)6 51 74 82 95
fedde.jonker@vezet.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven