Infarm gaat exclusief leveren aan online supermarkt Crisp

Vertical farmer Infarm wordt de exclusieve leverancier van verse lokaal geteelde kruiden voor de snelst groeiende Nederlandse online supermarkt Crisp. Met de supermarkt is een samenwerking gesloten. 

Door deze samenwerking kunnen Crisp-klanten het gehele jaar lokale en duurzaam geteelde kruiden kopen uit het Infarm Growing Centre in Amstelveen. De kruiden worden daar dagelijks vers geoogst en verpakt in een kartonnen tray met een recyclebare folie. Crisp en Infarm brengen deze verse kruidenrange met dertien verschillende soorten samen naar de markt.

“Doordat de kruiden worden verpakt als levende planten, met de wortels er nog aan, behouden ze hun smaak en versheid,” legt Daniel Kats, Executive Vice President Sales van Infarm: “Crisp levert knisper verse kwaliteitsproducten van makers en kwekers van dichtbij, met een focus op innovatieve en duurzame oplossingen om beter te eten. Als exclusieve partner in jaarrond lokaal geteelde duurzame kruiden zijn we een perfecte toevoeging aan het Crisp assortiment.”

Tom Peeters, co-founder & CEO van Crisp: “We hebben Crisp drie jaar geleden opgericht met de missie om eten van betere kwaliteit mogelijk te maken voor een groot publiek en hebben daarmee Nederland veroverd. Onze samenwerking met Infarm is een perfect voorbeeld van een relevante innovatie die we samen naar de markt brengen. Door samen te werken hebben we letterlijk de kortste keten van teler tot tafel voor onze klanten in het hele land. Met als resultaat het meest smaakvolle en verantwoorde aanbod van verse kruiden.”

Dertien kruiden
Het lanceringsassortiment bestaat uit dertien kruiden zoals Italiaanse basilicum, krulpeterselie, tijm, melissa, salie en als eerste Infarm: oregano. Vanaf januari 2022 zijn ze beschikbaar in de Crisp app. Eind maart is Infarm de enige leverancier van verse kruiden.

Infarm teelt de kruiden ‘on demand’ voor Crisp in het Growing Centre in Amstelveen, op slechts 20 kilometer van het centrale Crisp distributiecentrum. Het Infarm Growing Centre heeft een groeicapaciteit van 300 vierkante meter en kan op dit moment ruim 500.000 planten per jaar oogsten. In het groeiproces worden, in vergelijking met conventionele landbouw, 95% water en 95% land bespaard en worden geen chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Hiernaast vermindert de lokale teelt de transport kilometers volgens de meerlagentelers 'significant'.

Uitbreiding teelt en assortiment
In 2022 zal een tweede high capacity farm in het Growing Centre worden geïnstalleerd om de groeicapaciteit te verdubbelen. Infarm teelt een grote variëteit aan verse duurzame en smaakvolle producten zoals verse kruiden, bladgroenten, sla en kiemgroenten, terwijl er gewerkt wordt aan assortimentsuitbreiding met paddenstoelen, cherry tomaten, aardbeien en doperwten. 

Met modulaire cloud-connected verticale farms bouwt Infarm een wereldwijd netwerk. In 2030 verwacht Infarm 100 Growing Centres in 20 landen te hebben. Infarm kondigde in december 2021 een nieuwe investeringsronde aan van meer dan $200 miljoen voor de verdere wereldwijde expansie.

Data
Infarm meet meer dan 50.000 groei, kleur en spectraal datapunten per plant. Tot op heden zijn er in het cloud-connected netwerk van farms al 60 miljoen datapunten verzameld, waarmee Infarm de groei recepten optimaliseert, de oogst opbrengst, kwaliteit en voedingswaarde in realtime kan verbeteren en de productiekosten van het groeiproces verlaagt. Infarm heeft zich gecommitteerd om eind 2022 in het gehele netwerk 100% groene gecertificeerde energie te gebruiken. Eind 2021 was dat percentage 90%.

Voor meer informatie:
Infarm
www.infarm.com 

Crisp
www.crisp.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven