Japans 5G-project gestart om onervaren telers op afstand te helpen

De regering van Tokio en NTT East Corp, een Japans telecommunicatiebedrijf, zijn een proefproject gestart waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G-technologie om onervaren telers te ondersteunen. Nu de Japanse tuinbouwsector met een tekort aan arbeidskrachten kampt, kunnen tuinbouwexperts op afstand begeleiding bieden door gebruik te maken van 5G-communicatie met hoge snelheid en capaciteit.

Om de proef te demonstreren werden tomaten die door enkele telers waren geoogst geserveerd in schoollunches en de leerlingen bleken de lokaal geteelde producten lekker te vinden. Het voedsel werd geplukt van de 350 tomatenplanten die  in een kas van 500 m2 op het terrein van een NTT East-vestiging in Chofu werden geteeld.

Afgelopen december controleerde de 73-jarige Sanhei Hattori de tomaten terwijl hij een slimme bril droeg. De beelden van Hattori's bril werden bekeken in Tachikawa, ongeveer 12,5 km verderop, waar een faciliteit wordt geëxploiteerd door de Tokyo's Development Foundation for Agriculture, Forestry and Fisheries. Teeltdeskundigen gaven Hattori advies over allerlei zaken; van oogsttijdstippen tot snoeien en plantafwijkingen.

Tot voor kort was Hattori's ervaring met de groententeelt beperkt tot zijn thuistuin. Maar door het project heeft hij tomaten geteeld met behulp van zijn slimme bril om advies van deskundigen te krijgen. "Een situatie die misschien moeilijk over te brengen is met woorden kan worden overgebracht met beelden," zei Hattori. "Het is geruststellend om te weten dat ik op elk moment professionele begeleiding kan krijgen."

Lees het volledige artikel op www.staradvertiser.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven