Log & Solve optimaliseert vochtmeting

Klasmann-Deilmann heeft een vernieuwde substraatsensor toegevoegd aan het Log & Solve teeltinformatiesysteem, een dashboard waarin relevante teeltinformatie wordt verzameld en weergegeven in een teeltlogboek. De teeltdata helpt de kweker om dagelijkse beslissingen te maken en de teeltstrategie te optimaliseren.

De praktijk bepaalt
De nieuwe substraatsensor is ontwikkeld op basis van de vraag van gebruikers, die aangaven behoefte te hebben aan een nauwkeurige vochtmeting die direct afleesbaar is, zodat een juiste toevoeging van water exact bepaald kan worden. Een sensor die aangeeft hoeveel vocht er verdampt op een dag, zodat de watergift daar op afgestemd kan worden. 

Besparingen
Door gebruik te maken van sensoren in de teelt, is de teler in staat om de watergiften te optimaliseren per teelt. In het verleden werd water geven veel op gevoel gedaan en werd meer dan noodzakelijk water gegeven om er zeker van te zijn dat de plant niet droog kwam te staan. Dit is nu niet meer nodig en de besparing op water brengt ook een besparing van bemesting met zich mee.

Eenvoudige bediening
Een kweker bepaalt zelf hoe vaak er gemeten wordt, hoe vaak de data verstuurd wordt en of er automatische alerts ingesteld moeten worden. De data zijn makkelijk uit te lezen op een telefoon en computer.

Teeltdata per teeltpartij
In Log & Solve komt verschillende teeltdata samen per teeltpartij, waaronder gewasfoto’s, notities en registraties zoals scout-observaties, metingen, teelthandelingen, bemesting en gewasbescherming. Substraat- en wateranalyses woorden automatisch ingeladen. Daarnaast kan ook gebruik gemaakt worden van sensoren die bijvoorbeeld meer inzicht geven in de pottemperatuur en potvochtigheid. Recentelijk is een nieuwe tool toegevoegd, een takenplanner om gemakkelijker een teeltplanning te maken en vervolgens op te volgen.

De gecombineerde teeltdata kunnen nieuwe inzichten geven in groei of verbeteringen. Op basis hiervan kan de kweker goed onderbouwde teeltbeslissingen nemen, met een hoger rendement als resultaat.

Geschikt voor iedere kweker
Ruim 100 kwekers in Nederland maken al gebruik van Log & Solve. Het dashboard wordt voor iedere kweker op maat ingericht, met meerdere tabbladen voor verschillende teelten. De verdere ontwikkeling van het dashboard hangt mede af van de feedback van de kwekers die er gebruik van maken. Het digitale dashboard Log & Solve is voor iedere kweker beschikbaar.

Voor meer informatie:
Co-Anne Kranenburg
Klasmann Deilmann
06 13 53 50 54
log.solve@klasmann-deilmann.com 
klasmann-deilmann.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven