Aanvullende financiering voor Poolse kastechniekspeler

Plantalux heeft een investering van €1,2 mln van een Poolse investeringsfonds veiliggesteld. Voor deze som zal het JR Holding ASI S.A. fonds, dat wordt beheerd door ondernemer en belegger January Ciszewski, 15% van de aandelen van Plantalux verwerven. De verkregen middelen zullen worden aangewend voor de financiering van ontwikkelingsprojecten. 

Plantalux houdt zich bezig met geavanceerde technologie voor de teelt van gewassen in gecontroleerde omgevingen zoals kassen en indoor teeltfaciliteiten. De producten van Plantalux worden in veel landen gebruikt, zoals in Kazachstan (kassen), Zwitserland, de VS en Noord-Macedonië (indoor teeltfaciliteiten). Vorig jaar nam het bedrijf haar eigen fotometrisch laboratorium in gebruik, evenals een indoor onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, waar voortdurend gewerkt wordt aan nieuwe producten. 

Het bedrijf presenteert deze maand haar nieuwe serie LED-lampen voor kasgewassen, evenals een klimaatcomputer, die men vanaf het eerste kwartaal van 2022 aanbiedt.

Dankzij de verkregen financiering zal het bedrijf de komende drie jaar haar aanwezigheid op markten, waar ze al actief is, uit kunnen breiden en nieuwe markten kunnen openen, waaronder Rusland (kassen), Griekenland (indoor teeltfaciliteiten, kassen, hybride-teeltsystemen) en Nederland (kassen). "Met name dit laatstgenoemde land is erg belangrijk omdat het de bakermat van de kasteelt is," aldus Managing Director Jakub Lachowski. De investering zal in vier tranches wordt uitgevoerd, mits Plantalux haar doelstellingen behaalt. 

"Plantalux is wederom een investering waarvan we hoge verwachtingen hebben. Het is een bedrijf dat innovatieve, uiterst gespecialiseerde producten aanbiedt en voortdurend onderzoek doet om haar aanbod verder te ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat de producten zich al op de markt hebben bewezen. Zo installeerde het bedrijf onlangs 5.500 LED-lampen in Kazachstan," aldus January Ciszewski. 

Voor meer informatie: 
Plantalux
plantalux.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven